12. april 2018.12. apr 2018.
SUPER LIGA SRBIJE ZA VATERPOLISTE

RANITI SRCE ŠUMADIJE

Sinoć je u gostima, na Gradskom bazenu bio Niš, a već za dva dana Šapčane očekuje gostovanje nekadašnjem vicešampionu Evrope. Posle problema, “Radnički” se oporavio i ponovo planira borbu za region
Raspored za vaterpoliste “Šapca” do kraja marta bio je težak, a sada je postao i zgusnut, ne gubeći na težini. Velika proslava uspeha u Regionalnoj ligi mora sačekati kraj domaće Super lige jer se utakmice nižu svaka tri dana. “Nais” je već tri puta bio rival “čivijašima”, uvek bi pobedu odnosio naš tim, a nadamo se da je tako bilo i sinoć. Bez obzira na konačan rezultat, već za vikend “Šabac” će u Kragujevac sa pobedničkim ambicijama.
Domaći “Radnički” imao je vrtoglavi uspon od 2012. do 2015. godine. Igrali su u toj ekipi asovi poput Filipovića, Udovičića, Vaskovića, Burića, Ćirića i drugih. Predvođeni Dejanom Udovičićem osvojili su Evro kup, naredne, 2014. stigli do finala Evrolige gde su izgubili od Barselonete. Tri puta uzastopno su bili vicešampioni Srbije, osvojili dva Kupa, no onda je usledio veliki pad. Finansije su uzrokovale pad do Prve B lige, ali i brz povratak mahom uz igrače iz svog pogona. Trener Stevanović je ostao uz klub, brzo su se povratili, odmah bili prvi u Prvoj A ligi i izborili se za Super ligu. Sada imaju jedan od najmlađih timova Lige, predvodi ih nekadašnji centar Šapca Aleksa Manić, a uz igrače iz domaće škole, tu su i internacionalci Šakenov i Dino.
Ovo će biti drugi zvanični meč Šapca i Kragujevčana. U četvrtfinalu Kupa, u Šapcu, domaći su rutinski slavili i svakako su favoriti i za vikend. Na početku SL “Radnički” je poražen od “Partizana” 11:5, pred punim tribinama, no mnogo veće šanse je imao sinoć u Zemunu. Tabela pred vama je bila važeća posle prvog kola.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa