12. april 2018.12. apr 2018.
DRUGA KLAPA ŠABAČKOG FILMA
ALEKSANDAR SAVIĆ PONOVO U MEDICINARU

DRUGA KLAPA ŠABAČKOG FILMA

Posle tri godine, ponovo će trenersko mesto na klupi šabačkog superligaša zauzeti Aleksandar Savić. Pre tri sezone preuzeo je povratnika u elitu sa ciljem opstanka, sada staje na čelo šampiona koji ima ambiciju borbe na dva fronta. Saradnja do kraja sezone
Ponovo je situacija specifična, klub je isti, ali na višem nivou rezultata, te su i perspektive drugačije nego pre tri sezone. Želje su sveprisutne. Ambicija je da se ulije nova energija i ekipa dostigne maksimum, a rezultat će ishoditi odatle. Od odlaska iz kluba selektor mlađih kategorija Srbije (trenutno radi sa selekcijom rukometaša rođenih 1998. godine), u Šapcu je bio gost kao trener rukometaša “Sloge” iz Požege protiv “Metaloplastike”, a Požežane je vodio i do četvrtfinala “Čelendž kupa”.
Još jednom ste u Šapcu, sa dobrim iskustvom prethodnog boravka?
- Pre tri godine smo započeli saradnju kada je tim bio pretposlednji sa četiri boda, a četiri ekipe su ispadale. Predviđana nam je grčevita borba za opstanak, a uspeli smo da osvojimo 20 bodova u drugoj polusezoni i samo je bod nedostajao da se plasiramo u Evropu. Uz taj. postavili smo i još neke rekorde, no “stare novine se ne čitaju”. Pomenuto iskustvo me je obodrilo kada je stigao novi poziv iz Šapca, te smo se brzo dogovorili. Verujem u uspeh.
Šta smatrate uspehom, koje ciljeve je uprava postavila pred Vas, a koje Vi postavljate sebi?
- Pred nama je plej of i završnica Kupa Srbije. Ne podređujemo jedno takmičenje drugom, na oba fronta ćemo se boriti do kraja. Jedini cilj je maksimum od ekipe, a onda će i rezultat biti najbolji mogući, ma koji da bude. Ja uvek težim da čak napravimo i iskorak dalje od realnih mogućnosti trenutka, da prevaziđemo sebe.
Sarađivali ste sa nekoliko igračica 2015. godine?
-Sarađivao sam sa Adom Ručnov, Dunjom Vragolić, Jovanom Milošević i imao sam veliko zadovoljstvo da radim sa ondašnjim i sadašnjim kapitenom Anom Radović. Postigli smo zajedno mnogo. Iako nisam trenirao, druge sam upoznao kroz rivalske ekipe. I kada nisam trener, pratim naš rukomet, ženski i muški, tako da znam kakav igrački kadar imam na raspolaganju.
Čini se da je drugo mesto realna pozicija pred plej of?
- Ne bih tako lako prognozirao, poslednje kolo donosi dva derbija. Poznajem stanje u Novoj Pazovi i verujte da “Mladost”, kao novajlija, ima veliku želju da savlada “Naisu”, bez obzira što im to neće mnogo značiti na tabeli. Na drugoj strani nama dolazi jak “Bekament” i skoncentrisani smo samo na tu utakmicu.
Sve ekipe su pretrpele promene tokom polusezone?
- Liga je izjednačena, svi imaju svoje ciljeve i teže da ih ostvare. U “Medicinaru” su četiri igračice otišle, Ivana Prijović se teško povredila i taj broj odlazaka je teško nadoknaditi. Pristigle su sjajne Ćubela i Stamenić, ali uvek treba vremena da se nove igračice uigraju. Protivnici su jaki, nezgodni, no uvek treba na snagu rivala gledati kao izazov, pretvarati je u motiv da se i prevaziđu trenutne mogućnosti.
Postigli ste dogovor sa klubom do kraja sezone?
-Tako je, tu sam dva meseca. Pred nama je kratak, ali vrlo intenzivan period. Nema vremena za rad na fizičkoj snazi, te je primarna taktička i psihološka priprema. Pred Aranđelovac imamo nekoliko rovitih igračica, ali sve rade zasebno, koliko mogu, kako bi dale svoj doprinos u nedelju.
Crta će biti podvučena na kraju sezone, gde će se spojiti planovi uprave i vaši lični?
- Ekipa ima kvalitet, zavidne mogućnosti i izazov je za kratko vreme samopouzdanje podići na viši nivo, psihološki ekipu stabilizovati i spremiti na ritam sreda – subota gde neće biti lakih utakmica. Ukoliko u svakoj utakmici tim pruži najviše što može u tom trenutku, mi smo ostvarili cilj. Apsolutni maksimum uvek daće maksimalan rezultat, ma koji konkretno da bude. To želi uprava od mene, to želim ja od sebe, vreme će pokazati da li smo uspeli.

D. Blagojević

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa