19. april 2018.19. apr 2018.
Šabac je grad motora
ZVANIČNO POČELA MOTO SEZONA

Šabac je grad motora

Više od 350 motora u 5 do 12 zagrmelo je na Trgu u Šapcu na taj način stavljajući do znanja drugim vozačima da su sada na ulicama. Koliko je Šabac značajan u moto svetu pokazuje veliki odziv klubova iz okoline, ali i udaljenijih gradova
Ovogodišnja moto sezona zvanično je otvorena u subotu. Više od 350 motora u 5 do 12 zagrmelo je na Trgu u Šapcu na taj način stavljajući do znanja drugim vozačima da su sada na ulicama. Defile kroz grad počeo je tačno u podne.
Regionalno otvaranje sezone organizovano je u svim većim gradovima u Srbiji u isto vreme. Ipak, da je skup u Šapcu bio masovniji i možda važniji od drugih govori i to da je RTS direktno uključenje u prvi Dnevnik imao baš iz Šapca.
Moto klubu “Čivija” u organizaciji su pomogli MK “Batana” i MK “Good boys” iz Koceljeve. Pored njih, Savet za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju uvek staje uz akcije koje se tiču bezbednosti na putevima. Grad Šabac i Turistička organizacija Šapca takođe su dali podršku organizatorima.
Koliko je Šabac značajan u moto svetu pokazuje veliki odziv klubova iz okoline, ali i udaljenijih gradova. Najveće zvezde svakako su bili članovi srpskog ogranka MK “Noćni vukovi” čije je sedište u Nišu. Oni su samoinicijativno odlučili da podrže otvaranje baš u Šapcu, zbog poštovanja koje gaje prema članovima MK “Čivija”
-Sa braćom iz cele Srbije, članovima “Noćnih vukova” došli smo da podržimo moto dešavanje u gradu Šapcu. Dugo godina traje naše prijateljstvo sa MK “Čivija”, međusobno se posećujemo i poštujemo. Predstavnici “Čivije” bili su kod nas u matici u Moskvi. Mi se borimo za očuvanje Slovenstva i pravoslavlja, bratskih odnosa slovenskih naroda, a posebno ruskog i srpskog. Prepoznatljivi smo po organizaciji patriotskih dešavanja. Dokazujemo se delima, a ne pričama. Uvek smo tu da podržimo zdravu moto scenu svakog grada. Za Šabac je uvek bilo normalno da na svakom skupu bude veliki broj motora, istakao je Siniša Lala, predsednik srpskog ogranka “Noćnih vukova”, kluba koji je u svetu poznat po dobrim odnosima sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.
Organizatori su više nego zadovoljni. Pored velikog odziva, skup je prošao i bez najmanjeg incidenta. Iako prvobitno zamišljena samo kao defile kroz grad akcija je počela rok koncertom, a posle vožnje druženje se nastavilo do kasnih večernjih sati u prostorijama MK “Čivije”.
-Očekivali smo oko 200 motora, a bilo ih je skoro duplo više. Sve je proteklo u najboljem redu. Prevaziđena su naša očekivanja. Planirali smo samo da obeležimo početak sezone, ali na kraju je preraslo u mini moto skup, rekao je Bojan Radukić iz MK “Čivije” i zahvalio svima koji su podržali ovaj događaj, a posebno predsedniku Skupštine grada i predsedniku Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju Nemanji Pajić zbog toga što uvek ima sluha za njihove ideje. Veliku zahvalnost na pomoći “Čivija” je izrazila “Gril pekarcu” iz Koceljeve, Foto Neri, kao i “Kinku”, “Star marketu”, “As pro” “Graf in” i medijskim kućama “As” i “Glas Podrinja”.
Pored dva šabačka, kluba iz Koceljeve i “Noćnih vukova” na otvaranju sezone u Šapcu bila su i dva kluba iz Obrenovca i MK “Adrenalin” iz Pećinaca.
Zadovoljni su i u drugom šabačkom klubu. Nenad Gavrilović Gavra, predsednik MK “Batana” zahvalio se svim klubovima van Šapca koji su došli na skup.
-Sve je odlično proteklo. Odziv je bio baš veliki, posebno kada se ima u vidu da je ista akcija organizovana i u drugim većim gradovima. Verujem da je oko 200 motora došlo sa strane. Poslužilo nas je i dobro vreme. Druženje u prostorijama MK “Čivije” posle defilea takođe je bilo veoma dobro, rekao je Gavrilović.
Kako je cilj ove akcije pre svega bio promocija sigurne vožnje i bezbednosti svih učesnika u saobraćaju prisutnima su deljeni i priručnici za bezbednu vožnju koje je izdala Agencija za bezbednost saobraćaja. Podeljeno je i oko 200 promotivnih majica, čija osnovna poruka je bila “Nosi kacigu”.
Svi da budu bezbedni u saobraćaju
Savet za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja godinama unazad promoviše bezbednu vožnju na svim moto skupovima u Šapcu. Podrška nije izostala ni ovog puta.
-Otvaranje je moto sezone i mi hoćemo da skrenemo pažnju da su motociklisti na našim putevima. Takođe, da svi učesnici u saobraćaju obrate pažnju na njih, ali i da skrenemo pažnju motociklistima da koriste propisanu opremu, da nose kacigu obavezno i da poštuju saobraćajne propise kako bi i svi drugi učesnici bili bezbedni u saobraćaju. Ovo je jedna lepa slika i želim da u ovakvom istom lepom osećanju dočekamo i kraj sezone, bez ikakvih nesreća, saobraćajnih nezgoda i, što je najvažnije, bez smrtnih ishoda, rekao je predsednik Saveta Nemanja Pajić.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa