19. april 2018.19. apr 2018.
Zajedno menjamo našu stvarnost
PREDSTAVNICI GRADA OBIŠLI RADOVE U VRANjSKOJ, DUVANIŠTU I SINOŠEVIĆU

Zajedno menjamo našu stvarnost

“Ne postoji mogućnost u našoj državi da građani na najneposredniji mogući način kažu šta je prava narodna volja. Pošto je takva prilika data i postoji u Šapcu, hajde da je svi zajedno iskoristimo”, kaže Zelenović
Protekle sedmice gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović posetio je sa svojim saradnicima Gornju Vranjsku, Duvanište i Sinošević, kako bi razgovarao sa meštanima i ispratio napredak radova izglasanih na referendumu na neposrednom izjašnjavanju trećeg decembra.
Gornja Vranjska
Za uređenje centra Gornje Vranjske u šta spada rekonstrukcija trotoara, izgradnja dva parking prostora, izgradnja autobuskog stajališta, uređenje prostora oko spomenika i izgradnja prilazne saobraćajnice ispred mesnih zajednica izdvojeno je 1.136.040 dinara.
Od sredstava koji se vraćaju od poreza na imovinu u Gornjoj Vranjskoj već su urađena ulična osvetljenja, rekonstrukcija crkve i sređivanje neasfaltiranih puteva, a početak novih radova i rezultati su već vidljivi. Svaka Mesna zajednica dobiće priliku da odluči šta je za nju najvažnije.
- Grad će i ove godine sprovoditi referendume gde će Šapčani u 60 mesnih zajednica odlučivati o preko dva miliona evra. Ja ih ovim putem pozivam da se uključe i da počnemo da menjamo našu stvarnost. Ono bih takođe napomenuo, a mislim da je jako važno je da se mi bavimo bitnim pitanjima za dalji razvoj grada – istakao je Nebojša Zelenović i podsetio na postojanje situacije koja nije dobra.
Jelena Topalović Petrović, pomoćnik gradonačelnika za uključivanje građana, pozvala je građane da se upišu u spisak učesnika ili da potpišu izjavu u svojoj Mesnoj kancelariji.
- To važi i za gradske i za prigradske Mesne zajednice. Posebno apostrofiram da bi naši sugrađani u gradskim mesnim zajednicama trebalo da se adaptiraju i ne samo da se upišu u spisak učesnika nego i da uveliko razmišljaju o tome šta bi mogli da formulišu kao potrebe svoje mesne zajednice. Svoje potrebe treba da predlože u postupku neposrednog izjašnjavanja – istakla je Jelena Topalović Petrović i dodala da je u ovom trenutku do 25. aprila, aktivan poziv za podnošenje predloga u Mesnoj zajednici “Štitar” a polako će početi sa objavljivanjem ostalih javnih poziva.
Sinošević
U Sinoševiću je u toku rekonstrukcija Doma kulture koji je prethodnih 20 godina propadao. Rekonstrukcija uključuje obijanje maltera sa unutrašnjih i fasadnih zidova i malterisanje istih. Za ove radove izdvojeno je 380.000 dinara. Prema rečima Nikole Pavlovića, predsednika Mesne zajednice “Sinošević” meštani Sinoševića su prepoznali potrebu da se u sklopu uređenja sela uredi i Dom kulture, ali tu nije kraj.
- U planu nam je i sređivanje ograde oko Doma kulture i osvetljenje spomenika. Dečje igralište smo već uradili, a planiramo i osvetljenje parka, kako bismo imali lepo igralište za decu i omladinu. Pošto višak novca možemo da investiramo dalje, Savet Mesne zajednice odlučio je uz podršku građana da izvučemo na Makevića i Jezdimirovića malu 220 kubika rizle, tako da smo im popravili put –istakao je Nikola Pavlović.
Gradonačelnik Nebojša Zelenović je pri ulasku u proces neposrednog izjašnjavanja obećao da će sve ono što meštani izglasaju biti urađeno.
-Evo to se sada vidi. Moram da izrazim zadovoljstvo činjenicom da su meštani u Sinoševiću hteli da urede svoj dom Kulture i time pokušali da uspostave jednu tačku u kojoj će se svi okupljati i provoditi vreme. Ni ja niti bilo ko iz Beograda ne možemo da kažemo šta je najbolje za meštane Sinoševića ili bilo kog drugog Pocerskog sela. Koliko je ova politika dobra i koliko dobrog donosi svima pokazuje i činjenica da su meštani Sinoševića odlučili da plate više poreza ove godine, nego prethodne – istakao je Nebojša Zelenović.
Duvanište
Grupa građana u Duvaništu predvođena Aleksandrom Begovićem predložila je šljunčenje puteva u ataru što je dobilo podršku na referendumu, a radovi su u toku.
-Izuzetno smo zahvalni gradonačelniku i Gradskoj upravi na postignutom dogovoru oko izvođenja nasipanja puteva. Meštani Duvaništa su jako zadovoljni, a radovi teku po planu. Ove godine ćemo se sigurno uključiti u referendum, a neki od predloga su uređenje trotoara i Doma kulture – istakao je Aleksandar Begović.
Gradonačelnik Nebojša Zelenović podsetio je da ovakva politika ne postoji nigde u Srbiji i da je treba iskoristiti.
- Ne postoji mogućnost u našoj državi da građani na najneposredniji mogući način kažu šta je prava narodna volja. Pošto je takva prilika data i postoji u Šapcu, hajde da je svi zajedno iskoristimo – istakao je Nebojša Zelenović.
Opozicija na niskim granama
- Opozicija u našem gradu je pala na niske grane. Umesto da u svim dobrim stvarima koje se dešvaju u Šapcu učestvuju, oni naprotiv, ne da ne učestvuju već dovode do toga da se stalno iznose neistine, laži, klevete i uvrede, a od toga Šapčani nemaju baš nikakvu korist. Umesto da se založimo svi da se uradi autoput, dve saobraćajnice, da učestvujemo zajedno u uključivanju što većeg broja naših sugrađana u odlučivanje, mi imamo neprijatnu i tužnu situaciju u kojoj je Napredna stranka u Šapcu pala na najniže grane. Ono što ja vidim kao realnost je da su to polako počeli da uviđaju i predstavnici u njihovoj odborničkoj grupi koji ih sve više napuštaju, a to su zapravo pravi predstavnici građana koji u parlamentu treba da zastupaju ideje daljeg razvoja našeg grada – istakao je Nebojša Zelenović.
K.Jekić

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa