Berza

  • aero 875 ▲ 2,94%
  • epen 13.465 ▼ -3,82%
  • fito 2.801 ▲ 0,04%
  • gfom 359 ▲ 8,79%
  • kopb 5.402 ▲ 1,92%
  • lsta 500 ▼ -0,99%
  • niis 680 ▼ -0,15%
  • ppva 1.800 ▲ 20,81%
  • tgas 11.839 ▲ 2,06%
  • vbse 1.760 ▲ 13,55%
(19. april 2018.)
INFRASTRUKTURNO OPREMANjE INDUSTRIJSKE ZONE U KOCELjEVI

Spremni za nove investicije

Spremni za nove investicije
Radovi na postavljanju kišne kanalizacije u dužini od oko jednog kilometra u industrijskoj zoni u Koceljevi su u završnoj fazi. Ova investicija koja se zajednički finansira iz opštinske i državne kase vredna je gotovo sedam miliona dinara.
Koceljevačka opština budućim investitorima ponudiće nešto više od šest hektara zemljišta koje je preostalo u industrijskoj zoni. U okviru komunalnog opremanja u ovom delu urađena je fekalna kanalizacija, asfaltiran kilometar saobraćajnica, urađena trafo stanica koja je sada u potpunoj funkciji.
–Ono što je važno da se uradi jeste postavljanje vodovodne mreže na ovoj lokaciji i na taj način idustrijska zona biće potpuno opremljena. Važno je završiti primarno opremanje, a kasnije dodatni radovi zavisiće od zahteva i potreba budućih investitora - izjavio je načelnik za urbanizam Zlatko Popović.
U okviru uređenja ovog kompleksa potok Lukinac upotrebljen je kao recipijent, odnosno potok u koji će sva površinska voda koju prikupi kišna kanalizacija biti preusmerena. Zato je njegov tok u dužini od nekoliko stotina metara popločan i regulisan.
–Što se tiče industrijske zone u toku je finalizacija kišne kanalizacije. Smatram da je industrijska zona u Koceljevi dobro pozicionirana, uz magistralni put Šabac-Valjevo. Dugo se već radi na industrijskoj zoni, njenom opremanju. Najbitnije je urađeno poput putne infrastrukture koja je neophodna za funkcionisanje postojeće, ali i buduće privrede. U industrijskoj zoni su pojačani i električni kapaciteti tako da ćemo moći da odgovorimo mnogo zahtevnijim privrednicima koji budu hteli svoja sredstva da plasiraju ovde i da u industrijskoj zoni otvore svoje proizvodne pogone - rekao je predsednik opštine Koceljeva Dušan Ilinčić koji je podsetio da je ova zona opremljena i optičkim kablom.
U industrijsku zonu i njen razvoj intenzivno se ulaže još od 2014. godine kada je urađen asfaltni put od 1,2 kilometra u jednom kružnom pojasu u kojem su obuhvaćene sve parcele. Do sada je u nju investirano 2-3 miliona evra. Velika prednost za potencijalne investitore je i revitalizovan putni pravac od Koceljeve do Batalaga koji predstavlja najkraću saobraćajnu vezu sa Beogradom.
– Opština Koceljeva ima dobru privredu. Javljaju nam se i zainteresovani investitori. Raduje nas i činjenica da postojeća privreda konstantno proširuje svoje kapacitete. Zaista imamo odličnu komunikaciju sa svima i trudimo se da zajedno rešavamo sve probleme i odgovorimo svim izazovima - istakao je Ilinčić.
Opština je spremna da zarad obostranog interesa lokalne samouprave i investitora pomogne u svim segmentima, da posreduje između privrednika i države, i da kao uprava bude na usluzi ulagačima. Međutim, u industrijskoj zoni zemljište se neće olako davati za pogone koji bi bili veliki zagađivači jer je važno sačuvati nezagađenost okolnog poljoprivrednog zemljišta i reke Tamnave koja se nalazi u neposrednoj blizini.

V. Bošković

Najnoviji broj

11. jul 2019.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa