Инфо

Берза

 • aero 1.705 ⚫ 0,00%
 • akdm 320 ▼ -8,57%
 • dinnpb 3.480 ⚫ 0,00%
 • enhl 651 ⚫ 0,00%
 • fito 2.800 ⚫ 0,00%
 • jdar 1.001 ▼ -11,34%
 • kmbnpb 680 ▼ -0,15%
 • mtlc 2.030 ▼ -0,54%
 • niis 685 ▼ -0,44%
 • rso17153 104,82 ▲ 0,87%
 • thhm 235 ⚫ 0,00%
(19. април 2018.)
ИНФРАСТРУКТУРНО ОПРЕМАЊЕ ИНДУСТРИЈСКЕ ЗОНЕ У КОЦЕЉЕВИ

Спремни за нове инвестиције

Спремни за нове инвестиције
Радови на постављању кишне канализације у дужини од око једног километра у индустријској зони у Коцељеви су у завршној фази. Ова инвестиција која се заједнички финансира из општинске и државне касе вредна је готово седам милиона динара.
Коцељевачка општина будућим инвеститорима понудиће нешто више од шест хектара земљишта које је преостало у индустријској зони. У оквиру комуналног опремања у овом делу урађена је фекална канализација, асфалтиран километар саобраћајница, урађена трафо станица која је сада у потпуној функцији.
–Оно што је важно да се уради јесте постављање водоводне мреже на овој локацији и на тај начин идустријска зона биће потпуно опремљена. Важно је завршити примарно опремање, а касније додатни радови зависиће од захтева и потреба будућих инвеститора - изјавио је начелник за урбанизам Златко Поповић.
У оквиру уређења овог комплекса поток Лукинац употребљен је као реципијент, односно поток у који ће сва површинска вода коју прикупи кишна канализација бити преусмерена. Зато је његов ток у дужини од неколико стотина метара поплочан и регулисан.
–Што се тиче индустријске зоне у току је финализација кишне канализације. Сматрам да је индустријска зона у Коцељеви добро позиционирана, уз магистрални пут Шабац-Ваљево. Дуго се већ ради на индустријској зони, њеном опремању. Најбитније је урађено попут путне инфраструктуре која је неопходна за функционисање постојеће, али и будуће привреде. У индустријској зони су појачани и електрични капацитети тако да ћемо моћи да одговоримо много захтевнијим привредницима који буду хтели своја средства да пласирају овде и да у индустријској зони отворе своје производне погоне - рекао је председник општине Коцељева Душан Илинчић који је подсетио да је ова зона опремљена и оптичким каблом.
У индустријску зону и њен развој интензивно се улаже још од 2014. године када је урађен асфалтни пут од 1,2 километра у једном кружном појасу у којем су обухваћене све парцеле. До сада је у њу инвестирано 2-3 милиона евра. Велика предност за потенцијалне инвеститоре је и ревитализован путни правац од Коцељеве до Баталага који представља најкраћу саобраћајну везу са Београдом.
– Општина Коцељева има добру привреду. Јављају нам се и заинтересовани инвеститори. Радује нас и чињеница да постојећа привреда константно проширује своје капацитете. Заиста имамо одличну комуникацију са свима и трудимо се да заједно решавамо све проблеме и одговоримо свим изазовима - истакао је Илинчић.
Општина је спремна да зарад обостраног интереса локалне самоуправе и инвеститора помогне у свим сегментима, да посредује између привредника и државе, и да као управа буде на услузи улагачима. Међутим, у индустријској зони земљиште се неће олако давати за погоне који би били велики загађивачи јер је важно сачувати незагађеност околног пољопривредног земљишта и реке Тамнаве која се налази у непосредној близини.

В. Бошковић

Најновији број

15. новембар 2018.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa