19. april 2018.19. apr 2018.
AKTIVNOSTI STARTIT CENTRA

Razvoj veb dizajna

Protekle sedmice u Startit centru u Šapcu Vasil Miloševski održao je predavanje na temu Veb dizajn meetup. Kao osoba koja je prošla kroz prve faze dolaska interneta i razvoja veb dizajna u Šapcu, u poziciji je da predstavi lokalnu situaciju i to koliko je važno da neko iz manje sredine ima svoj sajt.
Vasil je govorio o tome kako se pozicionirati na globalnom tržištu, kako početi sa radom u sferi veb dizajna i napredovati u istoj iz lokalne sredine.
- Veb dizajn je najlakši način da se uđe u IT svet. Osnovna ideja je da nakon tri-četiri meseca konstantnog rada može da se dođe na nivo kada će osoba steći određeno znanje koje će moći da unovči, a imaće i dobru osnovu za dalje usavršavanje i dalje napredovanje. Rezultati su odmah vidljivi, za razliku od drugih IT struka gde je potrebno mnogo više vremena da bi rezultati došli do izražaja – istakao je Vasil Miloševski i dodao da vrlo rado prenosi svoje desetogodišnje iskustvo u veb dizajnu.
- Postoji mišljenje da je samo do pet odsto populacije talentovano za programiranje, tako da uvek govorim svojim polaznicima da svako može da nauči, ali da nisu svi za ovo. Postoji specifičan profil osobe koja lakše uči, međutim ono što je najbitnije bez obzira da li je neko talentovan ili ne, je vredan i kontinuiran rad. IT nije kao ostale struke gde je potrebno steći određeno znanje i tu stati već zahteva konstantno usavršavanje tokom celog života. Samo oni koji su spremni na to mogu da budu zaista i uspešni – objašnjava Miloševski.
Par dana nakon predavanja o veb dizajnu održan je i prvi meetup na temu Računarske grafike i značaju 3D dizajna. Ivan, rođeni Šapčanin odlučio je da svoja iskustva o 3D programiranju podeli sa zainteresovanima u Startit centru u Šapcu.
Ovaj meetup bio je uvodna priča u kurs 3ds Madža, a sertifikovani Autdesk približio je posetiocima programe u kojima se može raditi 3D grafika.

K.J.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa