19. april 2018.19. apr 2018.
GRADSKA ORGANIZACIJA PENZIONERA ŠAPCA

BANjE ZA 194 ČLANA

Prošle nedelje istekao je rok za prijavu na ovogodišnji oglas za besplatnu desetodnevnu rehabilitaciju u nekoj od 24 banje u Srbiji, koji je raspisao Republički fond za penziono i invalidsko osiguranje.
Kako saznajemo u šabačkoj gradskoj organizaciji penzionera od 500 prijavljenih po odluci Fonda članovima pomenute organizacije pripalo je 194 mesta. Fond PIO će utvrditi ko može da koristi ovu pogodnost, na osnovu već utvrđenih kriterijuma, a osnovni je godine provedene na poslu i penzionerski staž. Naravno, postoji i limit o visini penzije, a to je u ovom slučaju 24.980,00 dinara, maksimum. Jedan od uslova je i da nemaju druga lična primanja i da nisu koristili besplatan boravak o trošku fonda PIO u poslednjih pet godina.
Kad su u pitanju zahtevi penzionera i broj odobrenih mesta za šabačku organizaciju, primetno je neznatno uvećanje u odnosu na prošlu godinu.
Podsećanja radi u besplatnu rehabilitaciju uključeni su troškovi prevoza u visini cene autobuske karte, odnosno vozne, drugog reda. Fond snosi troškove pratioca deteta koje koristi porodičnu penziju po osnovu nesposobnosti za samostalan život i rad. Slepi penzioneri koji dobijaju rehabilitaciju o trošku Fonda, imaju pratioca, kome će boravak biti besplatan.
Korisnik penzije može da koristi pravo na rehabilitaciju, prema filijalama Republičkog fonda na čijem području ima prebivalište. Tako korisnici iz Šabačke filijale mogu na rehabilitaciju u: Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju “Banja Koviljača”, Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju “Vrdnik”, Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju i lečenje „Merkur”, Vrnjačka Banja, Specijalnu bolnicu za bolesti štitne žlezde i bolesti metabolizma “Zlatibor”, Čajetina ili u Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju “Ivanjica”.

Lj.Đ.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa