26. april 2018.26. apr 2018.
Bez knjižice i zakazivanja
BESPLATNI PREVENTIVNI PREGLEDI U DOMU ZDRAVLjA

Bez knjižice i zakazivanja

U okviru akcije Ministarstva zdravlja Republike Srbije , Dom zdravlja “Dr Draga Ljočić” organizovao je protekle sedmice u prostorijana Treće zdravstvene stanice u Šapcu, besplatne preventivne preglede za sve zainteresovane, bez obzira na to da li poseduju zdravstvenu knjižicu. Tokom akcije, obavljeni su ultrazvučni pregledi abdomena za celokupnu populaciju i ginekološki pregledi bez zakazivanja, Ovom prilikom ponuđena je i mogućnost merenja krvnog pritiska i šećera u krvi.
Prema rečima doktora Dejana Pavlovića, pomoćnik direktora Doma zdravlja “Dr Draga Ljočić”, ovo je osma akcija besplatnih preventivnih pregleda u kojoj Dom zdravlja “Dr Draga Ljočić” učestvuje.
-Izuzetno nam je drago što smo u prilici da našim sugrađanima po skraćenoj proceduri omogućimo proveru osnovnih parametara zdravlja u cilju prevencije oboljevanja bilo koje vrste, a posebno onih najčešće i najtežih bolesti koje su obuhvaćene organizovanim i ciljanim skriningom i sve to u skladu sa osnovnom ulogom naše ustanove kao ustanove primarne zdravstvene zaštite. Kao što i u prethodnim akcijama radili i ovaj put ćemo smo sve one koji zbog ograničenog vremena ne budu pregledani pozvati naknadno u narednih desetak dana – istakao je doktor Dejan Pavlović i dodao da će naredne akcije usmeriti na seosko područje pošto je tamo izraženiji problem neoverenih zdravstvenih knjižica.
-Postići ujednačenost kvaliteta zdravstvene zaštite na celokupnom području nikad nije lako, pa ni nama jer se suočavamo sa problemom zabrane zapošljavanja novih lekara zbog čega su nam pojedine manje frekventne ambulante zatvorene. Takođe, suočeni smo i sa konstantnim smanjivanjem dozvoljenog broja lekara koje smemo da imamo stalno zaposlene, zbog čega ne možemo da zaposlimo nove lekare kada su nam neki na dužim bolovanjima ili stručnim usavršavanjima. Ono što nas opterećuje u zadnje vreme jeste gubitak prostora Prve zdravstvene stanice u kojoj je gravitiralo 7.000 stanovnika i neodobravanje novih specijalizacija koje bi pomogle da podignemo broj naših lekara ginekologa kojih je veoma malo, ali i broj lekara kućnog lečenja koji imaju sve više posla zbog sve starije populacije – naveo je doktor Dejan Pavlović i dodao da sa željom da svoj posao obavljaju što bolje i što efikasnije očuvaju zdravlje našeg stanovništva upućuje apel nadležnom ministarstvu da ove prepreke što pre ukloni.
K.J.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa