26. april 2018.26. apr 2018.
“POLETARCI” NEPRIKOSNOVENI
NA PRVOM “FESTIĆU 2018”

“POLETARCI” NEPRIKOSNOVENI

Na nedavno održanom prvom ubskom “Festiću 2018” PU “Poletarac” Koceljeva osvojila je brojne nagrade. Predstava “Ružno pače u potrazi za porodicom” proglašena je za najbolju. Prema oceni žirija, sastavljenog od eminentnih stručnjaka, mališanima ovog vrtića pripale su nagrade za najbolju mušku i žensku ulogu, scenu i kostime.
Na ovom dečjem festivalu, koji je trajao tri dana, učestvovalo je osam vrtića. Pozvana su obdaništa iz Mačvanskog i Kolubarskog okruga od kojih je sedam nastupilo u takmičarskom, dok je domaćin u revijalnom delu poslednjeg dana izveo predstavu za pobednike.
Drugo mesto na ovom pozorišnom festivalu pripalo je vrtiću iz Šapca dok su treći bili mališani iz Lajkovca. Osim njih na “daskama koje život znače” pojavila su se i deca iz Ljiga i Mionice, dok su Valjevci nastupili sa dve predstave.
–Iz našeg vrtića u predstavi je učestvovalo 14 dece iz starije grupe uzrasta od 5-6 godina. Tekst predstave nije u potpunosti pratio bajku “Ružno pače”, već je adaptiran i prilagođen onome što smo mi zamislile i realizovale - kaže vaspitačica Marina Gajić.
Njena koleginica Slobodanka Puretić ističe da su tekst, kostime i scenu pripremile vaspitačice, ali da su u velikoj meri imale pomoć roditelja.
–I izbor muzike je bio naš. Odradile smo dobar posao zajedničkim snagama i deca su zaista bila dobra, što se i pokazalo- dodaje ova vaspitačica. Svesne su bile da su deca dobro pripremljena, lepo uvežbana, da su kostimi i scena ručno izrađeni i veoma lepi, ali nisu imale prevelika očekivanja. Ipak, bile su zadovoljne onim što su prezentovali što je, ispostavilo se, bilo dovoljno za osvajanje prvog mesta. Svoje glumačko umeće prikazali su Anđela Đermanović i Petar Stanić. Njihov talenat je bio dovoljan za osvajanje najbolje ženske i muške uloge.
–Bila sam mama patka. Ona je bila dobra i štitila je svoje pače. Najviše mi se dopala scena. Bile su kućice i jezero. Ja bih volela da opet učestvujem sa drugarima u predstavi. Na Ubu smo upoznali puno dece i bilo nam je mnogo lepo. Kada su rekli da sam najbolja ja sam se baš radovala i bilo mi je super - kaže petogodišnja Anđela koja bi volela da jednog dana postane glumica ili doktorka.
Ponosan na titulu najboljeg glumca bio je i Petar koji će kada poraste biti naučnik.
–Puno sam zahvalan svim ljudima što su glasali za mene. Malo sam i grešio tekst. Nisam prvi put glumio. U Snežani i sedam patuljaka sam bio čarobno ogledalo. Razmišljam da postanem naučnik pošto znam svašta. Znam istoriju i znam kad su postojali pećinski ljudi, a dinosaurusi nisu, da su lovili bizone- objašnjava Petar. Mališani PU “Poletarac” ističu da su bili veoma srećni i ponosni kada su saznali da su bili najbolji.

V. Bošković

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa