26. april 2018.26. apr 2018.
POTVRDA DOBROG RADA
REPUBLIČKO TAKMIČENjE IZ STATISTIKE ODRŽANO U ŠAPCU

POTVRDA DOBROG RADA

Ekonomska škola „Stana Milanović“ bila je domaćin dvodnevnog Republičkog takmičenja iz statistike, drugi put za pet godina. Čast da ugosti maturante 23 škole iz Srbije šabačka škola dobila je pobedom na prošlogodišnjem takmičenju. Njen učenik Bojan Nešić tada je osvojio maksimalnih 100 bodova, što se dogodilo prvi put od kada se takmičenje organizuje.
-Velika nam je čast i zadovoljstvo da drugi put budemo domaćini Republičkog takmičenja iz statistike. To je jedno od najvažnijih takmičenja u okviru Zajednice ekonomskih škola. Zahvaljujući prošlogodišnjem rezultatu našeg učenika, Šabac ovih dana nije samo grad kulture nego i grad obrazovanja, rekao je direktor Ekonomske škole Velimir Kuzmanović.
Verica Vilotić, predstavnik Ministarstva prosvete, prisustvovala je takmičenju. Istakla je da rezultati koje učenici postignu na takmičenju uvek govore o kvalitetu rada škole.
-To što Šabac drugi put organizuje ovo takmičenje dokaz je koliko se kvalitetno radi u ovoj školi. Učenici šabačke Ekonomske škole pobeđivali su na republičkim takmičenjima i u drugim predmetima, ne samo u statistici. To je pokazatelj i kvaliteta rada i dobrog nastavnog kadra, rekla je Verica Vilotić i dodala da se Ministarstvo ponosi uspehom svake škole.
Predstavnik Zajednice ekonomskih škola i direktor Druge ekonomske škole Dejan Nedić objasnio je da ova takmičenja imaju veliki značaj i kod upisa na fakultet. Tri prvoplasirana na Republičkom takmičenju iz statistike imaju prolaz na bilo koji smer na Ekonomskom fakultetu.
-Republička takmičenja su uvek značajna, pogotovu iz statistike. To što je u Šapcu bilo takmičenje i pre pet godina pokazuje da šabačka Ekonomska škola ima dobre takmičare. Na ekonomskom fakultetu priznaju rezultate ovog takmičenja i zbog toga deca imaju veoma veliku motivaciju da ostvare dobre rezultate, izjavio je Nedić.
Gostujuće učenike i profesore u ime grada Šapca pozdravio je pomoćnik gradonačelnika zadužen za obrazovanje, dr Goran Stojićević. Tom prilikom je podsetio da Grad mnogo ulaže u obrazovanje i da će to nastaviti da čini i ubuduće.
-Imali smo poslednjih godina nekoliko značajnih takmičenja u Šapcu upravo iz onih predmeta iz kojih šabačka deca ostvaruju najveće uspehe. Pored statistike tu su fizika, biologija, geografija. Nastavićemo sa praksom da pomažemo šabačkim školama i učestvujemo u ovakvim događajima koji su bitni ne samo za Šabac nego i za celu Srbiju, istakao je Stojićević.
Ekonomska škola svojim gostima obezbedila je i večeru, obilazak grada i Narodnog muzeja u Šapcu.
Pobednik takmičenja bio je Igor Nedović iz Prve ekonomske škole iz Beograda.

M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa