26. april 2018.26. apr 2018.
Zdravlje iz dubine prirode
Be Natur Magnesium Chlorid

Zdravlje iz dubine prirode

Registrovan za dvostruku primenu – oralnu i transdermalnu. Magnezijum hlorid koji se vadi iz velike morske dubine i pokriva preko 300 funkcija u organizmu
Protekle sedmice u svečanoj sali Šabačke gimnazije, održan je u organizaciji Labeille system DOO Novi Sad, seminar povodom prezentovanja najnovijeg proizvoda Be Natur Magnesium Chlorid. U pitanju je rastvor magnezijum hlorida stopostotne čistoće.
- Veliko nam je zadovoljstvo što imamo priliku da vam promovišemo sasvim nov proizvod na našem tržištu. Jedinstven je po tome što je registrovan za dvostruku primenu – oralnu i transdermalnu. Radi se o magnezijum hloridu koji se vadi iz velike morske dubine i pokriva preko 300 funkcija u organizmu. Praktično možemo reći da je zaslužan za veliki broj hemijskih i fizioloških reakcija bitnih za ceo organizam – istakla je Dunja Nešić, diplomirani farmaceut.
Jedna od prednosti Be Magnesium Chlorid-a je što su čestice svedene na 60–80 nano veličina čime dobijaju sposobnost brzog prodiranja u ćeliju. Kvalitet supstance, čistoća i nano veličina čestica proizvoda direktno doprinose veoma brzom i efikasnom dejstvu Be Natur Mahgnesium Chlorid-a, kroz maksimalnu apsorpciju.
- Svi znamo koliko je magnezijum važan kao mineral, ali i da 90 odsto populacije pati od njegovog nedostatka. Upotreba magnezijuma je od velikog značaja. Nažalost, zbog osiromašenog tla nismo u mogućnosti da ga unosimo preko ishrane, te je nužno da se unosi kao suplement. Zato i postoji na tržištu u raznim oblicima, a prednost Be Natur Magnesium Chlorid-a je to što ima najveću apsorpciju. U spreju je, nanosi se preko kože, ali je sto posto čist što znači da može da se koristi oralno, jer su odstranjeni svi drugi teški metali – istakla je Danijela Ivanović, distributer proizvoda Be Natur Magnesium Chlorid.
Nedovoljan unos magnezijuma dovodi do poremećaja te ga je neophodno unositi u organizam.
- Magnezijum spada u jedan od sedam esencijalnih minerala i najzastupljeniji je u svakoj našoj ćeliji. Izuzetno je bitan za mnoge poremećaje u organizmu koji se javljaju usled njegovog nedostatka. Možemo reći da pobačaji kod žena mogu biti podsticani manjkom magnezijuma kao i srčani i moždani udari. Njegova uloga je nezamisliva u našem organizmu, a uvek je u deficitu zato što ga nema dovoljno u hrani i zemljištu. Iz tih razloga dodatno uzimanje magnezijuma je neophodno, posebno kod dece. Osteoporoza i izgradnja kostiju su takođe jako vezane za njegovu prisutnost u organizmu. Ukoliko imamo dovoljno kalcijuma, a nemamo magnezijuma onda će ugradnja kalcijuma biti jako slaba. Moramo težiti tome da taj odnos bude izbalansiran – istakao je profesor doktor Momčilo Matić i dodao da je Be Natur Magnesium Chlorid u ovom obliku sto odsto delotvoran.
Osim navedenog, delotvorna dejstva Be Natur Magnesium Clorid su smanjenje umora i iscrpljenosti, eliminisanje napetosti u mišićima, uklanjanje migrene, smanjenje menstrualnih bolova, ravnoteža elektrolita u organizmu, normalizacija metabolizma i stvaranje energije u telu, lakše varenje što dovodi do lakšeg gubitka viška kilograma. Takođe, utiče na bolju prokrvljenost mišića, povećava vitalnost i gipkost tela, pomaže kod neprijatnih mirisa i pojačanog znojenja, doprinosi normalnoj funkciji kostiju, održavanju zdravih zuba, obezbeđuje normalno funkcionisanje nervnog sistema i normalnoj psihološkoj funkciji. Ono što je još važno je da se koristi kao pomoć uz redovnu terapiju za regulisanje nivoa holesterola i masnoće u krvi, a takođe utiče na normalan balans minerala u organizmu jer se optimalnim prisustvom magnezijuma, kalcijum veže za kosti umesto za mišiće i organe, te pomaže u rešavanju problema kalcifikacije kostiju.
K.J.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa