3. maj 2018.3. maj 2018.
TRAŽI SE SMENA PREDSEDNIKA OPŠTINE
KONFERENCIJA POVERENIŠTVA NARODNE STRANKE
U VLADIMIRCIMA

TRAŽI SE SMENA PREDSEDNIKA OPŠTINE

Povereništvo Narodne stranke održalo je u ponedeljak konferenciju za novinare u svojim prostorijama u Vladimircima, povodom izveštaja državne revizorske institucije, koja zahteva razrešenje dužnosti aktuelnog predsednika ove Opštine. Iako je ovaj dokument prošle godine, upućen i Narodnoj skupštini Republike Srbije, do sada se niko nije oglašavao, a predsednik opštine Vladimirci i dalje nesmetano obavlja svoju funkciju.
Državna revizorska institucija, 4. avgusta prošle godine, uputila je Skupštini opšine Vladimrci, zvaničan dokument u kome se navodi da zbog teškog kršenja obaveza dobrog poslovanja otkrivenih u toku sprovođenja revizije, zahteva od strane odgovornog lica hitno preduzimanje zakonskih mera i razrešenje dužnosti predsednika opštine Vladimirci Milorada Milinkovića. Ovaj zahtev je 15.avgusta, upućen i Narodnoj skupštini Republike Srbije, ali se u Vladimricima do dana današnjeg ništa nije promenilo.
-Državni generalni revizor stavlja na dušu predsednika opštine čitav niz nezakonitosti i finansijskih malverzacija. Recimo, imamo primer da je na završnom računu u banci jedna cifra, a u papirima završnog računa sasvim drugi iznos, koji se razlikuje u šest, sedam miliona dinara. Tenderi se ne sprovode kako treba, za neke se čak i ne raspisuju. Nepravilnosti oko isplata dnevnica siromašnima, koje uskraćuju, čekaju izbore i umesto da isplaćuju cele godine, kao što je Zakon predvideo, licima za lekove i socijalnu pomoć, oni čekaju izbore i tek onda počinju sa isplatama, sa napomenom da to daje SNS, a ne država Srbija, rekao je Janko Đurić, odbornik Skupštine opštine Vladimirci.
Niz nepravilnosti koje je otkrila, i u svom izveštaju objavila državna revizorska institucija, odnosi se na period od jula do oktobra 2015. godine. U međuvremenu nadležnima u Opštini Vladimirci od strane revizije, naložene su mere za otklanjane otkrivenih nepravilnosti, ali ništa od toga nije urađeno. I Skupština opštine Vladimirci zasedala je na ovu temu, ali odbornici nisu doneli odluku o razrešenju predsednika opštine, odbacivši zahtev Državne revizorske institucije kao neosnovan.
-Jedan podatak me je jako zabrinuo kao čoveka, a to je da je najveća investicija predviđena za gradnju u opštini Vladimrci u ovoj godini, izgradnja nove zgrade Opštine. Pored postojeće zgrade, koja ovde postoji od 1903. godine, koja je u zadnjih četrdeset godina, kada je bilo mnogo više stanovnika nego sad, primala sve zaposlene. Nama broj stanovnika opada svake godine. Broj stanovnika se smanjuje, opština trenuno ima oko 15 hiljada stanovnika, a do pre 15 godina imala je 22 hiljade. Gradimo zgradu Opštine da bismo se širili. Moramo razmiliti da li će ovi ljudi koji imaju decu, koji planiraju ovde da ostanu da žive, da li će se đaci, studenti vratiti i ostati ovde, istakao je Dejan Nešić, poverenik Narodne stranke.
Na smanjenje broja mladih, kako kažu, sigurno će uticati i nedavna odluka lokalnih vlasti o ukidanju besplatnog prevoza za đake srednjih škola. Na konferenciji Narodne stranke u Vladimircima, istaknuto je da će javnost i u narednom periodu biti obaveštena o dešavanjima u ovoj Opštini.

K.V.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa