3. maj 2018.3. maj 2018.
Fotgrafija preuzete sa sajta koreni.rs

Fotgrafija preuzete sa sajta koreni.rs

MINISTARSTVO PROSVETE POSLALO NASTAVNICIMA NA
SEMINARU HRANU BRZOM POŠTOM

POKVARENI SENDVIČI ZA SRPSKE NASTAVNIKE

Ministarstvo prosvete poslalo je nastavnicima koji su učestvovali na seminarima o radu sa prvacima širom Srbije pokvarene i poluraspadnute sendviče.
Radi se o sendvičima koji su na seminare stigli Brzom poštom Srbije i to u organizaciji Internet knjižare “Makart”.
Ministarstvo nije dalo novac školama od kojeg bi ovi mogli sami da nabave hranu, već se odlučilo da samo, a putem izvesne internet knjižare “Makart”, pribavi sendviče i pošalje ih u škole u kojima se obavljala pomenuta obuka.
Način na koji je Ministarstvo dostavilo sendviče školama i nastavnicima širom Srbije, krajnje je čudan, neverovatan i idealan je za rubriku “Verovali ili ne”. Naime, za transport sendviča, Ministarstvo prosvete (odnosno, pomenuti “Makart” u ime Ministarstva) izabralo je, ni manje ni više, već vozila tzv. “brze pošte”. Prijemna pošta u Beogradu je pakete s hranom primila 20. aprila 2018, da bi se ti sendviči isporučili dan ili dva kasnije, 21. ili 22. aprila 2018. Brza pošta, koliko znamo, nije registrovana za transport hrane. Nije poznato da pošta ima vozila sa frižiderima i sa neophodnim higijenskim pretpostavkama za dostavljanje hrane za ljudsku upotrebu.
Na samoj otpremnici/dostavnici, “brza pošta” se ograđuje i kaže da “rokovi uručenja nisu garantovani”. Sam vozač, poštar koji je vozilom “brze pošte” obavio dostavu uopšte nije bio odgovoran za kvalitet hrane, koju će dostaviti krajnjem korisniku. Da bi ovakvo ludilo bilo potpuno, na dostavnici uopšte ne piše da se unutar paketa nalazi hrana za ljudsku upotrebu, pa vozač uopšte nije ni znao šta tu prevozi. Umesto da je na tom dokumentu, koji je vozač dobio, jasno napisano da se u kutijama nalaze, tamo stoji da se transportuje nekakav “promo materijal”.
Naravno, na odredište su ti sendviči stigli u periodu kada je krenulo raspadanje salame koja se unutra nalazila. Sreća je da je sendvič već na prvi pogled izazvao sumnju u kvalitet i higijensku ispravnost, kako svojim jadnim izgledom, tako još više neprijatnim mirisom koji je ispunio prostoriju u kojoj su se nastavnici nalazili. Kako nezvanično saznajemo, nastavnici nisu koristili ove sendviče i oni su bačeni.
Ostaje pitanje odgovornosti, ali verujemo da će i ova afera, kao i mnoge druge biti sklonjene ispod tepiha.
Dodatno poniženje
Šabac nije bio domaćin seminara nastavnika koji predaju prvim razredima, tako da na svu sreću, ovi sedviči nisu stigli brzom poštom u naš grad.
- Ako je to istina, a izgleda da jeste, to je strašno. Pored katastrofalne materijalne situacije u prosveti, na ovaj način su prosvetari još dodatno poniženi – kaže za “Glas Podrinja” Dragan Mitrić, predsednik Gradskog veća Samostalnog sindikata u Šapcu.

N. K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa