Инфо

Берза

  • aero 830 ▼ -0,48%
  • enhl 700 ▲ 1,45%
  • jesv 5.116 ▼ -1,62%
  • niis 740 ▼ -0,80%
  • pmli 400 ▲ 0,25%
  • ppva 1.200 ▲ 4,53%
  • rso17153 101,42 ▼ -3,35%
  • rso17166 101,85 ▲ 0,13%
  • thhm 229 ▲ 0,44%
  • trvp 450 ⚫ 0,00%
(17. март 2011.)
ШТА О ИЗБОРУ ДУШАНА ПЕТРОВИЋА ЗА МИНИСТРА МИСЛЕ НАРОДНИ ПОСЛАНИЦИ ИЗ ШАПЦА

ТЕШКО БРЕМЕ АГРАРА И ТРГОВИНЕ

У реконструисаној Влади Мирка Цветковића, међу 17 министара, ресор пољопривреде и трговине добио је Шапчанин Душан Петровић, потпредседник Демократске странке. Народни посланици из Шапца различито гледају на овај избор. Ипак, у једном се слажу: ресор пољопривреде и трговине је један од најтежих у Цветковићевом кабинету а мандат је кратак за велике промене у овој области
Када им је у понедељак, 14. марта Народна Скупштина Републике Србије већином гласова посланика дала поверење и када су премијер Цветковић и министри положили заклетву, почео је кратки мандат новој српској Влади. Кратки због тога, што се избори за републичку скупштину морају одржати најкасније до 11. маја идуће године. Шта ће Цветковић и његових 17 министара урадити од онога шта су обећали у тако кратком мандату, тешко је сада прогнозирати. Чињеница је, међутим да им мало тога иде на руку, укључујући и дужину мандата.
Цветковић је реконструкцијом желео да ојача јединство Владине политике и да у свој кабинет укључи оне кадрове који ће својим деловањем бити гарант да ће се то јединство и остварити. Укрупњавањем појединих ресора Влада жели да успостави конзистентан утицај своје политике на те области. Тако су, између осталих крупнијих промена, обједињене и области пољопривреде и трговине. Ново министарство коме су у надлежности, по мишљењу многих, најсложеније области српске привреде, поверено је потпредседнику Демократске странке, Душану Петровићу.
Колико ће овај Шапчанин успети да реши нагомилане проблеме у областима које су му поверене и како оцењују Петровићев избор за министра, питали смо народне посланике из Шапца: Даниелу Ловрин-Гавриловић из Демократске странке, Зорана Бортића из Социјалистичке партије Србије, Зорана Николића из Демократске странке Србије и Србољуба Живановића из Српске радикалне странке. Независно од личне позиције да ли припадају владајућем или опозиционом блоку у Народној скупштини, што их је определило и да различито коментаришу избор, ових четворо посланика сложили су се у једном: Душану Петровићу поверено је тешко бреме и пољопривреда и трговина су један од најтежих ресора у Цветковићевом кабинету.

Најновији број

18. април 2019.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa