3. maj 2018.3. maj 2018.
“Natino proleće”
Manifestacija OŠ “Nata Jeličić”

“Natino proleće”

Proteklog ponedeljka u dvorištu OŠ “Nata Jeličić” sve je bilo u znaku proleća. Manifestacijom “Natino proleće”, škola je pokazala da veliku pažnju poklanja najmlađim osnovcima i uči ih da budu solidarni i humani. Bogat program namenjen deci od prvog do četvrtog razreda okupio je brojne mališane. Učenici u šarenim kostimima karnevalske trupe “Razigrani sladoledi” prošetali su ponosno pred drugarima, učiteljima i roditeljima. Nakon kostimiranih mališana usledio je defile kućnih ljubimaca sa veselim vlasnicima. Posetioci su mogli da kupe neki od maštovito i pažljivo napravljenih učeničkih radova. Sav prihod od prodaje dečjih rukotvorina podeljen je u humanitarne svrhe.
- Tradicionalno svake godine OŠ “Nata Jeličić” organizuje “Natino proleće”. I ove godine su se odazvali učenici od prvog do četvrtog razreda, kao i njihovi roditelji, deke i bake. Dan je zamišljen kao promocija naših “razigranih sladoleda” koji su učestvovali na karnevalu, defile kućnih ljubimaca, kao i izložba dečjih radova koje su uradili sa svojim učiteljima slobodnih aktivnosti i likovne kulture. Radovi su prodajni i sav novac koji bude sakupljen biće predat u humanitarne svrhe - navela je učiteljica Jasmina Tanasić.
Osnovci nisu krili svoje oduševljenje učešćem u manifestaciji, posebnu draž za njih imala je izrada i prodaja predmeta.
- Bilo je jako zanimljivo da pravimo, zato što je svako mogao da napravi kako je znao i umeo. Pravili smo od flaša cvetove i od običnih rolni smo napravili kutije za olovke - rekla je Magdalena Ivković, učenica drugog razreda.

M.Ž.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa