3. maj 2018.3. maj 2018.
PROMOCIJA  JEZIKA I KULTURE
RADIONICE FRANCUSKOG INSTITUTA
U ŠABAČKIM ŠKOLAMA

PROMOCIJA JEZIKA I KULTURE

Francuski institut u Srbiji u petak je u više šabačkih osnovnih škola i u Šabačkoj gimnaziji održao radionice „Biram francuski“. Cilj radionica bila je promocija francuskog jezika i kulture.
-Mi smo u Francuskom institutu razvili više aktivnosti radi popularizacije francuskog jezika. Cilj nam je da posetimo što više gradova u Srbiji i predstavimo naše programe što većoj populaciji dece, od najranijeg uzrasta do studenata, rekla je Žilijet Tirlik, koordinatorka za promociju francuskog jezika Francuskog instituta.
Pre posete školama predstavnici Instituta imali su sastanak sa direktorima škola i članom Gradskog veća Igorom Marsenićem. Na ovom sastanku predstavljeni su još neki projekti na kojima Institut radi.
Igor Marsenić je istakao da je Grad Šabac sa Francuskim institutom i Francuskom ambasadom otvorio nova polja saradnje.
-Ove radionice su važne zbog toga što ćemo našim najmlađim sugrađanima ponuditi mogućnost da iz jednog potpuno drugačijeg ugla sagledaju značaj i lepotu francuskog jezika i kulture. Naš narod ima divnu poslovicu da smo bogati onoliko koliko jezika govorimo. Želimo da na ovaj način obogatimo najmlađe Šapčane. Poznavanje različitih jezika i kultura čini ih građanima sveta, rekao je Marsenić.
Radionice su održane u osnovnim školama „Vuk Karadžić“ u Šapcu, i „Kralj Aleksandar Karađorđević“ u Ribarima i Prnjavoru.

M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa