3. maj 2018.3. maj 2018.
MALA POMOĆ STUDENATA VELIKOG SRCA
Iz Visoke škole strukovnih studija
za vaspitače u Šapcu

MALA POMOĆ STUDENATA VELIKOG SRCA

Studenti i profesori Visoke škole strukovnih studija za vaspitače u Šapcu u saradnji sa Crvenim krstom organizovali su Humanitarnu prodajnu izložbu. Izložba je održana u centru grada 04. i 05. aprila 2018. godine u periodu od 10č. do 19č. Cilj održavanja izložbe bio je prikupljanje novca za kupovinu potrebnih sredstava socijalno ugroženoj porodici.
Studenti prve i druge godine osnovnih studija, u okviru vežbi iz predmeta Predškolska pedagogija i Didaktičko-igrovna sredstva, upotrebili su svoja znanja i veštine i od različitog materijala pravili uskršnje dekoracije, čime se podstiče kreativnost studenata i proširuju njihova znanja o upotrebnoj vrednosti materijala.
Kupovinom različitih uskršnjih simobola – zeke, kokoške, pilići i jaja građani su ukrasili svoje domove i time, zajedno sa studentima, iskazali svoju humanost. Takođe, kroz ovaj vid vannastavnih aktivnosti profesorima se pružila mogućnost da otkriju različite potencijale studenata, dok je studentima, na ovaj način, pružena prilika da budu društveno odgovorni i da se bliže upoznaju sa značajnim aspektom svoje buduće profesije. Sve ovo predstavlja dobru polaznu osnovu i temelj za slične akcije koje su u duhu njihovog poziva.
Nakon uspešno realizovane Humanitarne prodajne izložbe, studenti su pod mentorstvom Marije Lukić – nastavika praktične nastave za užu oblast Pedagogija i Kristine Krstić – asistenta za užu oblast Pedagogija, od prikuljenog novca kupili tehniku, materijal, sredstva i namirnice neophodne za poboljšanje uslova života dece i samohranog roditelja u socijalno ugroženoj porodici u Beloj Reci, a sve u cilju njihovog osnaživanja i zadovoljavanja njihovih osnovnih egzistencijalnih potreba. Sredstva su uručena 25. aprila, u prisustvu i u saradnji predstavnika Crvenog krsta i organizacije Humano srce. Zahvaljujući ovom humanom gestu, zadovoljstvo i sreća na licima, kako članova porodice, tako i svih uključenih u akciju pamtiće se i nakon ovog dana.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa