3. maj 2018.3. maj 2018.
JEDAN VIŠI NIVO
STONI TENIS ZA OSOBE SA INVALIDITETOM

JEDAN VIŠI NIVO

Više od deceniju i po šabački Stonoteniski invalidski klub “Mačva” održava tradiciju zvaničnih turnira koji se boduju za Prvenstvo Srbije. Iako su kriterijumi saveza sve viši, domaćin uspeva da odgovori svemu i već tradicionalno u aprilu najbolji dolaze u Šabac. Treba napomenuti da u ovom sportu imamo i osvajače paraolimpijskih medalja.
- Sada imamo devet stolova, a počeli smo sa tri četiri, sada su to i vrhunski stolovi koje smo dobili iz Beograda. Sve je teže doći do turnira jer teško neko može bez stručnog treninga i van kluba da dosegne ovaj nivo igre. Zaista smo, kao sport dostigli visok nivo, a ponosni smo što smo i dalje kao klub i grad u vrhu – ističe sekretar Udruženja paraplegičara Mačvanskog okruga Slaviša Savić.
Prethodne subote bilo je stonotenisera iz cele Srbije, oko 70, a među njima i paraolimpijski odlikaši, naš sugrađanin Mitar Palikuća, Borislava Perić Ranković, Nada Matić i drugi.
- Baš sam razgovarao sa Mitrom. On je potvrdio da svega nekoliko stonotenisera nije, do sada, nastupalo u Šapcu, a što se samog vrha tiče, sve smo mogli videti i po nekoliko puta, uživo pratiti njihov put do vrha, što je velika stvar – dodaje Savić.
REZULTATI
Takmičari su u subotu bili podeljeni u četiri kategorije. Borislava Perić Ranković osvojila je titulu u sedećoj kategoriji dama, ispred Biljane Ubović, Kristine Arančić i Nade Matić. Kod muškaraca (1-5 sedeća): 1. Mitar Palikuća, 2. Bojan Stamenković, 3. Vlada Petković i Darko Babić; (6-7 stojeća): 1. Luka Andrašić, 2. Nemanja Birmančević, 3. Ivan Bogdanović i Mihailo Uvaček; (8-10 stojeća): 1. Dragan Vujisić, 2. Bojan Jovanović, 3. Nikola Kirćanski i Miloš Tasić.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa