10. maj 2018.10. maj 2018.
ZA BOLjU REAKCIJU U  VANREDNIM SITUACIJAMA
U projektu JENTRAP terensko-pokazna vežba na Starom gradu

ZA BOLjU REAKCIJU U VANREDNIM SITUACIJAMA

U okviru projekta JENTRAP, koji se finansira sredstvima Evropske unije u okviru IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska-Srbija, na šabačkom Starom gradu u četvrtak, 10. maja, od 12 do 14 časova, biće održana terensko pokazna vežba tokom koje će biti demonstrirana oprema koju su MUP, Sektor za vanredne situacije – Odeljenje u Šapcu, Zavod za javno zdravlje i Dom zdravlja “Dr Draga Ljočić” dobili kroz ovaj projekat. Oprema treba da doprinese adekvatnoj, brzoj i efikasnoj reakciji u slučaju vanredne situacije i zaštite od poplava, kao i spasavanju i evakuaciji ugroženih.
Kroz ovaj projekat, čija je vrednost preko 400 hiljada evra, nadležne službe dobile su čamce, crpne pumpe, opremu za analizu vode i zbrinjavanje povređenih, a profesionalci su prošli niz različitih obuka koje treba da doprinesu povećanju njihovih kompetencija.
Partner grada Šapca na ovom projektu je Brodsko-posavska županija, a u realizaciju su uključene i sve nadležne institucije sa obe strane granice: CTR -Razvojna agencija Brodsko-posavske županije d.o.o, Zavod za javno zdravlje Šabac, Zavod za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije, Hrvatska gorska služba spašavanja - stanica Slavonski Brod, Vatrogasna zajednica Brodsko-posavske županije.
Vežbi na Starom gradu i demonstraciji korišćenja opreme mogu prisustvovati i zainteresovani građani.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa