10. maj 2018.10. maj 2018.
DELEGACIJA VODOVODA I GRADA U POSETI
POCERSKOM PRIČINOVIĆU

Proširenje kanalizacione mreže

Proširenje kanalizacione mreže jedan je od najvažnijih ciljeva politike JKP „Vodovod“, a razgovor sa građanima najbolji je put do pronalaska adekvatnog modela kako da se taj cilj, u što kraćem roku, realizuje.
Razgovor sa meštanima Pocerskog Pričinovića o priključivanju na kanalizaciju bio je povod posete direktorke „Vodovoda“ Daniele Lovrin Gavrilović i člana Gradskog veća Slaviše Kostadinovića ovoj mesnoj zajednici.
Prema rečima direktorke Lovrin Gavrilović „Vodovod“ nastoji da stvori uslove da se što veći broj građana priključi na kanalizacionu mrežu, gde god za to postoje tehničke mogućnosti.
- Napravljen je dogovor sa Poštanskom štedionicom na osnovu koga građani po veoma povoljnim uslovima mogu dobiti namenski kredit, što za njih znači da iznos od 600 evra, u dinarskoj protivvrednosti, koliko košta priključak, mogu podeliti na 36 mesečnih rata. Za sada je ovo finansijski najpovoljniji aranžman koji možemo ponuditi građanima, a sudeći po interesovanju i pozitivnim reakcijama u mesnim zajednicama koje smo do sada obišli, uključujući i Pocerski Pričinović, i naši sugrađani su saglasni da su ovo izuzetno povoljni uslovi za priključenje - istakla je Lovrin Gavrilović.
Član Gradskog veća Slaviša Kostadinović uputio je apel meštanima Pocerskog Pričinovića da iskoriste priliku za priključenje na kanalizaciju u ulicama u kojim je izgrađena mreža jer je to preduslov i za dalje širenje kanalizacione mreže. Kostadinović je razgovarao sa meštanima i o ekološkim razlozima za priključenje, kao i o štetnosti po zdravlje i životnu sredinu koje izazivaju septičke jame koje su sada u upotrebi u seoskim naseljima.
- Na teritoriji našeg grada ne postoji nijedna sanitarna septička jama, što znači da štetne materije završavaju u zemlji i lako nalaze put do njiva i useva, a naročita opasnost postoji u onim domaćinstvima koja se vodom snabdevaju iz bunara. Najvažniji razlog za priključenje, ne samo na kanalizacionu već i na vodovodnu mrežu, na prvom mestu je sigurno zdravlje, a na nama je da zajedno sa građanima nađemo najbolji način da to i realizujemo - naglašava Kostadinović.
Da postoji veliko interesovanje među meštanima Pocerskog Pričinovića da se priključe na kanalizaciju potvrdio je i zamenik predsednika ove mesne zajednice Nebojša Ivković koji kaže da je kanalizacija civilizacijska potreba.
- Ovo je način da se zaštiti životna sredina, ali i da se poboljša infrastruktura u našem mestu - dodao je Ivković.
Predstavnici „Vodovoda“ i Grada nastaviće razgovore sa stanovništvom prigradskih i seoskih naselja na teritoriji Šapca kako bi se što pre realizovalo širenje kanalizacione i vodovodne mreže i samim tim obezbedilo da stanovnici ovih područja imaju jednake životne uslove kao što je slučaj i u gradskim mesnim zajednicama.
POSETILI I PRNjAVOR
Povodom inicijative za izgradnju vodovodne mreže u Ulici Kralja Aleksandra, direktorka Vodovoda Lovrin Gavrilović i gradski većnik Kostadinović nešto ranije su posetili Prnjavor. Cilj posete bio je da se u razgovoru sa meštanima nađe najbolje rešenje za priključenje što većeg broja stanovnika na vodovodnu mrežu.
Ovom prilikom ukazano je i na problem neispravnosti bunarskih voda, koju veliki broj stanovnika Prnjavora koristi, iz razloga što se u njihovoj blizini nalaze septičke jame koje u većini slučajeva nisu sanitarne, te korišćenje bunarske vode može biti opasno po zdravlje, što je razlog više da se meštani Prnjavora u što većem broju priključe na vodovodnu mrežu.
N.K.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa