10. maj 2018.10. maj 2018.
PODRŠKOM GRADA DO NOVIH ZASADA
ZEMENIK GRADONAČELNIKA ŠAPCA
DUŠAN KOSTADINOVIĆ POSETIO
IMANjE ŽIVOJINA MANDIĆA U METLIĆU

PODRŠKOM GRADA DO NOVIH ZASADA

Zamenik gradonačelnika Dušan Kostadinović, član Gradskog veća Slaviša Kostadinović i načelnik Odeljenja za poljoprivredu Dušan Lazić, posetili su domaćinstvo Živojina Mandića u selu Metlić povodom raspisivanja konkursa za subvencije za navodnjavanje u 2018. godini.
Mandić je, upravo zahvaljujući ovim merama Grada Šapca, prošle godine rešio problem vodosnabdevanja svojih rasadnika i proširio i unapredio proizvodnju jagoda i malina na svom imanju.
Kostadinović je ovom prilikom istakao da je poljoprivreda velika razvojna šansa našeg kraja jer više od polovine stanovništva Šapca živi upravo od poljoprivredne proizvodnje.
- Činjenica da samo zahvaljujući meri subvencija za navodnjavanje danas imamo više od 1.500 hektara pod jagodom, spram manje od 100 hektara kako je ranije bilo, dovoljan je razlog da Grad nastavi sa sprovođenjem dosadašnjih aktivnosti u domenu poljoprivrede - naglasio je zamenik gradonačelnika.
On je dodao da se svake godine iz gradskog budžeta izdvajaju velika sredstva za podsticaje u poljoprivrednoj proizvodnji, jer je agrarna politika Grada jasna – stvoriti uslove da naši poljoprivrednici zarade više i da bolje žive od posla kojim se bave.
Prema rečima načelnika Odeljenja za poljoprivredu ova podsticajna mera se pokazala kao najefikasnija.
- Ova mera za rezultat ima uvećanje prinosa sa sedam do osam tona po hektaru na više od 20 tona po hektaru, što je najjasniji pokazatelj drastičnog rasta proizvodnje kod naših poljoprivrednika koji uzgajaju jagode, a samim tim i uvećanje njihovih prihoda – istakao je Lazić.
Za Pocerinu, kao kraj koji je najveći proizvođač jagoda na teritoriji Šapca, a koji ujedno ima najviše problema kada je navodnjavanje u pitanju, od velike su važnosti mere podsticaja kopanja dubinskih bunara koje Grad sprovodi već 11. godinu.
N. K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa