10. maj 2018.10. maj 2018.

Poljoprivrednik u sukobu sa naprednjacima

Poljoprivrednik Aleksandar Kutlešić iz Banatskog Karlovca bio je iznenađen kada su mu socijalni radnici nedavno pokucali na vrata, kako bi utvrdili da li su supruga i on podobni roditelji. Naime, NN lice je podnelo anonimnu krivičnu prijavu protiv Kutlešića i njegove supruge da „radno eksploatišu svoje dve maloletne ćerke, jer ih teraju da sakupljaju jaja iz kokošinjca“. Centar za socijalni rad je reagovao, saslušao roditelje, a potom tužbu odbacio kao neosnovanu.
„Deca moje sestre i moje ćerke su sama izrazila želju da se brinu o kokoškama, sakupljaju jaja i da za to dobijaju džeparac. Mi smo ih podržali, smatrajući da time razvijaju radne navike. To su rekli i nastavnici u školi, utvrdili su i zaposleni u Centru. Jedini razlog zbog kojeg je prijava podneta je očigledno zastrašivanje“, rekao je Kutlešić. On smatra da iza svega stoji lokalni ogranak Srpske napredne stranke (SNS), kojima se godinama zamera svojim opozicionim delovanjem, iako nije član nijedne partije.
Svoje političke stavove iznosi na društvenim mrežama, a kako je kazao, ništa ne izmišlja, već samo analizira vesti sa sajta opštine Alibunar.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa