10. maj 2018.10. maj 2018.
Inovativna i jednostavna bankarska rešenja Direktne Banke
Intervju Ana Kresoja OkanoviĆ Direktorka poslovnice Šabac

Inovativna i jednostavna bankarska rešenja Direktne Banke

Direktna Banka a.d. Kragujevac je univerzalna, stabilna i domaća finansijska institucija nastala spajanjem KBM i Findomestic BNP Paribas banke, koje imaju dugogodišnju tradiciju uspešnog bankarskog poslovanja. Svoju konkurentnu poziciju na bankarskom tržištu, nedavno je učvrstila i kupovinom Piraeus banke a.d. Beograd. Sa prednostima ponude Direktne Banke, ciljevima i budućim planovima, čitaoce Glasa Podrinja upoznaće Ana Kresoja Okanović, Direktorka poslovnice Šabac.
Iz svog bankarskog iskustva i sa odgovornosti pozicije na kojoj se nalazite, kako ocenjujete poslovanje Direktne Banke u Šapcu?
-Direktna Banka je prošle godine postigla dobre poslovne rezultate, kada je kupila i Findomestic banku a.d. Beograd i zabeležila dobit od 1,9 milijardi dinara. Dobit prvog kvartala banke 2018. godine u iznosu od 118 miliona dinara, je pokazatelj da se pozitivni trend poslovanja nastavlja. Ovi podaci nam omogućavaju da razvijamo našu poslovnu mrežu i približimo njene prednosti što većem broju građana i privrednika u Srbiji. Kada je u pitanju poslovanje u Šapcu, naša ekspozitura prošle godine je u okviru mreže poslovnica Direktne Banke na osnovu ostvarenih rezultata zasluženo ponela titulu najuspešnije ekspoziture, a ove godine je nagrađena i za najbolju ekspozituru tokom kampanje gotovinskih kredita. Ovo još jednom pokazuje da su nas mnogi sugrađani prepoznali kao partnera i ukazali nam poverenje.
Šta je to što ekspozitura u Šapcu nudi kao posebne pogodnosti?
-Direktna Banka svim svojim klijentima nudi sigurnost i profesionalni pristup. Fokusirani smo na lokalnu zajednicu i domaću ekonomiju, a kroz nove proizvode i usluge nudimo inovativna i jednostavna bankarska rešenja, u cilju zadovoljenja potreba naših korisnika.
Direktna Banka nedavno je potpisala Ugovor o poslovnoj saradnji sa Savezom samostalnih sindikata, tako da zaposleni u javnom sektoru od sada mogu aplicirati za gotovinske kredite po veoma povoljnim uslovima, kao i za dozvoljena prekoračenja po tekućem računu.
Na koji način se Direktna Banka prilagođava promenama na bankarskom tržištu?
-Direktna Banka kroz nove proizvode i usluge nudi kreativna i inovativna rešenja, u cilju zadovoljenja potreba građana. Bankarski sektor u Srbiji prati svetska kretanja kad su u pitanju usluge, a sa druge strane - naše tržište poslednjih godina karakteriše proces ukrupnjavanja, usmeren na postizanje potpune stabilnosti i sigurnosti. Orijentisani smo na stalan rast, profitabilno poslovanje,dugoročnu i kvalitetnu saradnju sa korisnicima naših usluga. Spremno dočekujemo izazove i novine koje moderno doba nameće i nastojimo da nam na prvom mestu uvek bude klijent, zadovoljan našom efikasnošću u rešavanju finansijskih pitanja.
Direktna Banka je usmerena ka poljoprivrednoj proizvodnji i kreirala je konkurentnu ponudu agro kredita. Kakva je procedura za dobijanje kredita i koje su mogućnosti otplate sredstava?
-Agro krediti namenjeni su registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima i omogućavaju poljoprivrednicima da obezbede sredstava neophodna za finansiranje proizvodnje. Dostupni su u iznosima od 50.000 do 1.200.000 dinara, a rok otplate je do 18 meseci. Sredstva se mogu vraćati u vidu mesečnih, tromesečnih i šestomesečnih anuiteta, dok se nominalna kamatna stopa kreće od 0 do 9,95% na godišnjem nivou, u zavisnosti od roka otplate koji klijent izabere. Trudili smo se da poljoprivrednicima olakšamo poslovanje i zajedno sa njima učestvujemo u unapređivanju agrarnog sektora.
Podaci Udruženja banaka Srbije pokazju da su poslednjih godina najpopularniji keš krediti. Da li je to slučaj i u Direktnoj Banci?
Ti podaci su relevantni i pokazuju se i u praksi rada Direktne Banke. Naši klijenti sredstva koriste u skladu sa svojim trenutnim potrebama, jer su keš krediti Direktne Banke najjednostavnije finansijsko rešenje. Bilo da je klijentu potreban dodatni novac ili refinansiranje postojećih obaveza, uz jednostavnu proceduru i direktan pristup, u našim ekspoziturama dobiće odgovarajuću ponudu.
Gotovinski kredit na 36 meseci, koji je u okviru ekspoziture u Šapcu najtraženiji,na raspolaganju je našim klijentima sa kamatom od 6,6%, i isti je bez troškova održavanja kreditne partije, kao i bez naknade u slučaju prevremene otplate.
Štednja građana Srbije je u porastu, kakvi su uslovi štednje u Direktnoj Banci?
-Sa rastom poverenja građana u sigurnost domaćeg bankarskog sistema, raste i štednja, naročito u domaćoj valuti.
Na oročenu štednju u dinarima na 12 meseci Direktna Banka nudi kamatnu stopu od 3.80%, dok je za isti vremenski period štednje u evrima kamatna stopa 0,80%.
Kamate su konkurentne, pre svega jer smo mi domaća banka i želimo da motivišemo građane da štede u domaćoj valuti koja je stabilna.
Novi uslovi, koji su deo standardne ponude Direktne Banke, odnose se na štednju u dinarima i evrima, sa isplatom kamate po dospeću, bez minimuma oročenih sredstava.
Iz svoje palete proizvoda namenjene fizičkim licima Direktna Banka izdvaja Supercard kreditnu karticu, koje su njene opcije za klijenta?
-Kreirali smo Supercard karticu u skladu sa potrebama naših klijenata. Naime, klijenti tokom celog meseca mogu da troše limit koji im je na raspolaganju, a da izmirivanjem dospelog duga do datuma za plaćanje ne snose troškove u vidu kamate. U saradnji sa partnerima Banke omogućili smo korisnicima Supercard kartice - kupovinu uz otplatu na jednake mesečne rate. Na ovaj način, klijenti mogu da obezbede belu i braon tehniku, nameštaj i druge proizvode, a da otplaćuju na rate, isto kao i čekovima građana. Supercard kreditna kartica sadrži savremenu tehnologiju zaštite i obezbeđuje sigurnost plaćanja i putem interneta, koje je sve zastupljenije u Srbiji.
Pod kojim uslovima Direktna Banka odobrava klijentima kredite za kupovinu novih i polovnih vozila?
-Direktna Banka svojim klijentima odobrava auto kredite bez troškova održavanja kreditne partije, bez žiranata, bez prenosa plate, kao i bez obaveznog kasko osiguranja za sve iznose kredita. U saradnji sa svojim poslovnim partnerima pripremili smo specijalne uslove auto kredita sa 0% kamate za kupovinu određenih modela Citroen i Ford novih vozila. Pozvaću vaše čitaoce, zainteresovane za kupovinu novih vozila, da podnesu zahtev u nekoj od naših poslovnica širom zemlje, jer specijalne pogodnosti koje smo formirali, važe do 31. maja. Takođe, veliki broj auto placeva već ima potpisan ugovor sa Direktnom Bankom, tako da standardna ponuda banke obuhvata i kreditiranje polovnih automobila.
Na tržištu je sve veći broj ponuda za penzionere. Šta klijenti ove starosne grupe mogu da očekuju u Direktnoj Banci?
-Penzioneri su u velikom procentu klijenti Direktne Banke, pa smo prema njihovim potrebama i kreirali posebne pakete tekućih računa. Uz ponudu paketa Penzija ili Penzija unapred, gde su sredstva klijentu na raspolaganju 7 dana unapred svakog meseca, pružili smo adekvatnu podršku penzionerima za ostvarivanje finansijskih planova. Na raspolaganju su im i dinarski gotovinski i krediti za refinansiranje koji uključuju i besplatno životno osiguranje. Zahtev za kredit se može podneti u bilo kojoj našoj poslovnici, uz važeću ličnu kartu, bez depozita, učešća i žiranta.
Šta Direktna Banka nudi klijentima koji su i dalje radno sposobni?
-Bilo da naši klijenti primaju platu ili penziju, Direktna banka nudi povoljne pakete za tekuće račune, uz mogućnost napredne usluge elektronskog i mobilnog bankarstva. Takođe, naši paketi vođenje ličnih finansija podižu na viši nivo, a na klijentima je samo da izaberu onaj koji najviše odgovara njihovim potrebama.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa