10. maj 2018.10. maj 2018.
OŠ Laza K. Lazarević

Tragom znanja

Školska 2017/18. godina donela je mnogo lepih promena u OŠ „Laza K. Lazarević“. Učenici su, pored edukativnog parka koji je zbog svoje namene nazvan i Poligon znanja, mogli da uživaju i u dve potpuno nove prostorije. Prva je igraonica koja služi da se naši najmlađi zabave i uče kroz igru, dok je druga, Supernova učionica, koncipirana tako da joj namena bude višestruka. Zbog dobrih tehničkih uslova i posedovanja pametne table, projektora i video-zida, ova učionica postaje omiljeni kutak kako učenicima škole, tako i zaposlenima s obzirom na to da pruža veliki spektar mogućnosti kada je u pitanju realizacija savremene nastave.
Dokaz da je OŠ „Laza K. Lazarević“ mesto gde znanje počinje, gde se širi i deli, upravo jesu priznanja u vidu nagrada i diploma koje su zaslužili učenici ove škole. Sada, već po tradiciji, uspeh na Republičkom takmičenju iz fizike biva zagarantovan, te su učenici: Aleksandra Pajić, Luka Živković i Katarina Gavrilović, uz nesebičnu podršku svojih nastavnika Biljane Tomić i Milorada Ilića, uspeli da svoja znanja kruniši diplomama na kojima piše plasman, a to je drugo mesto i pohvala za učešće.
Posle priče o fizici dolazi matematika. Lazina škola je na Opštinskom takmičenju iz ovog predmeta ugostila više od četiristo učenika, te je uz zapažene rezultate, pogotovo kod učenika 3. i 4. razreda za koje su zaslužni vredni učitelji, bila i dobar domaćin učenicima od 3. do 8. razreda.
Pored prirodnih nauka, dvojica učenika, Nikola Pavković i Nikola Tadić, a zahvaljujući predanom radu njihove nastavnice Dragane Tadić Ilić, pokazala su i ljubav prema maternjem jeziku, te se krajem maja meseca očekuje njihovo učešće na Republičkom takmičenju iz srpskog jezika i na Književnoj olimpijadi. Pored pomenutih učenika, još je trinaestoro osvojilo nagradu na Opštinskom takmičenju iz ovog predmeta, dok su plasman na Republičko takmičenje iz istorije ostvarili učenici 7. razreda Anđela Ćirić, Dimitrije Trkulja i Ivona Tiosavić zahvaljujući svom trudu i radu nastavnika Bobana Čamdžića.
Lazina škola bila je i u ulozi sjajnog domaćina Opštinskog i Okružnog takmičenja iz geografije. Izrada flajera, na kojima su poruke u vezi sa znanjem i različiti ogledi koje omogućuje edukativni park ove škole, bili su povod da se svi učenici, koji su bili gosti škole, nagrade i na taj način osećaju što prijatnije u njoj, a ujedno i da steknu neka dodatna znanja kada je ovaj predmet u pitanju. Predanim radom i trudom nastavnica Ljiljane Maksimović i Nataše Popović šesnaestoro učenika „Lazine“ škole biva nagrađeno diplomama iz ovog predmeta.
Pored uspeha na opštinskom i okružnom nivou iz matematike, istorije, biologije, hemije i tehnike i tehnologije, učenici Lazine škole su sjajni i kada je sport u pitanju. Pehari i zahvalnice su stizali sa takmičenja u rukometu, streljaštvu, gimnastici, ali je najjače zasijao onaj koji je školi doneo republičku nagradu u stonom tenisu zahvaljujući talentovanim učenicima Zvezdanu Grujiću, Bojanu Džinoviću i Milanu Stanojloviću uz mentorske savete i podršku njihovog nastavnika Saše Teodorovića.
Nadamo se da će stečena znanja i uspesi biti još jača motivacija ovim sjajnim učenicima koji su zaslužili da se spomenu.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa