Info

10. maj 2018.10. maj 2018.
GRADIĆE HIPODROM KRAJ DRINE
SLOBODAN PAVLOVIĆ, BIZNISMEN IZ POPOVA, U NOVOJ MISIJI ZBLIŽAVANjA MAČVANA I SEMBERACA

GRADIĆE HIPODROM KRAJ DRINE

Planirana trkačka, peščana staza dužine 1.450 metara, tribine i sve što pristaje velikom sportskom borilištu brzih konja, po ugledu na “Carevu ćupriju”. Koreni iz rimskog perioda za afirmaciju i prestiž. Očekuju prvi start ove jeseni
Nastavljajući svoju graditeljsku misiju kraj Drine, nedaleko od Popova, gde je rođen biznismen Slobodan Pavlović, poznatiji po “Pavlovića mostu”, Univerzitetu “Slobomir”, banci i Akva parku pri kraju izgradnje, namerava da zdušno pomogne i učestvuje u gradnji novog hipodroma u gradu koji “niče” kraj plahovite reke. I taj budući grad, “kršten” je po Slobodanovom imenu Slobomir. Projekat je urađen po svim savremenim kriterijumima, a za to je nagrađen jedan projektantski tim iz Novog Sada. Ostaje, kaže sada kao veliki izazov hipodrom (preko puta “Pavlovića banke”) koji u ovom kraju prema mnogim mišljenjima ima dugu tradiciju.
- Ovim želimo da vratimo mit o konju i pomognemo da se sačuva ta tradicija u srpskom narodu, prisutna još iz rimskih vremena, potom Prvog svetskog rata i nadalje. Pomenuo bih i veliki uticaj ruskih belogardejaca, ali i izjavu princa Čarlsa koji je rekao da konji čine folklor, kulturu življenja jednog naroda, te da je treba održati. Često nijedno značajnije okupljanje naroda ne prođe bez konjičkih trka. One, a u ovom slučaju posebno, organizovali bismo s ciljem okupljanja i druženja naroda, koje Drina nikad nije delila, kaže Svetislav Cane Jovanović iz Popova. On naglašava da projekat budućeg sportskog objekta za brze konje osim trkačke staze (pesak dužine 1.450 metara) predviđa i druge sadržaje uobičajene za ovakve terene.
- Krivine će biti blage. Uradićemo tribine. Improvizovane štale koje treba doraditi već postoje. Neće izostati ni škola jahanja, prvenstveno za mališane. Postoji i blizina infrastrukture, dobri prilazni putevi. Bila bi to značajna pomoć Slobomira, ali i svih dobronamernih ljudi koji osećaju značaj izgradnje ovakvog objekta. Prvi start na novom hipodromu, nedaleko od Drine, očekujemo još ove jeseni, dodaje Jovanović.
Osnovni cilj je po njegovom mišljenju druženje i bolja saradnja istog naroda, kojima Drina nikad nije bila granica.

Lj.Đ.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa