10. maj 2018.10. maj 2018.
KOCELjEVAČKI “POLETARCI” NA POBEDNIČKOM POSTOLjU
NA DEČJOJ OLIMPIJADI U MALOM ZVORNIKU

KOCELjEVAČKI “POLETARCI” NA POBEDNIČKOM POSTOLjU

Na nedavno održanoj trećoj dečjoj olimpijadi čiji je domaćin ove godine bio Mali Zvornik, prvo mesto u konkurenciji deset vrtića iz Mačvanskog i Kolubarskog okruga pripalo je ekipi PU “Poletarac” iz Koceljeve. Osim domaćina i pobednika na ovogodišnjoj olimpijadi učestvovali su predškolci iz Zvornika sa druge strane Drine, Šapca, Bogatića, Krupnja, Vladimiraca, Uba, Mionice i Lajkovca. Nadmetalo se u čak osam disciplina, od poligona spretnosti, veselog fudbala i trke kolicima, preko nabacivanja kanapa, nadvlačenja konopca i skupljanja loptica, do skakanja u džakovima i muzičkih stolica.
Ekipu Koceljeve predstavljalo je 18 dečaka i devojčica koji su prošli na internim kvalifikacionim turnirima u svom vrtiću.
–Naime, grupa broji ukupno 34 dece. Međutim, u okviru priprema mi smo vršili testiranja, posmatrali i pratili šta deca mogu, koliko su vešti, brzi, spretni i na osnovu tih rezultata odabrali ekipu za olimpijadu i raspoređivali ih za one discipline u kojima su bili najbolji - kažu vaspitačice Ljiljana Rakić i Željka Ranković.
Među koceljevačkim “poletarcima” bio je Andrej Antonić koji se nadmetao u brojnim igrama.
–Ja sam učestvovao u trci kolicima, u nadvlačenju kanapa, u lopticama i u nabacivanju kanapa i u veselom fudbalu. Najviše mi se dopalo prenošenje loptica sa jedne strane na drugu. Gledao sam i da li ima lepih devojčica, ali nisam ništa video - kaže ovaj predškolac.
I njegovoj drugarici Lenki Nedić najviše se dopala igra sa lopticama iako je učestovala u brojnim disciplinama poput veselog fudbala, poligona spretnosti, vožnje kolica...
Među dečacima koji su nastupili na poligonu spretnosti bio je i Mateja Đurđević kojem su se najviše svidele igre trka sa džakovima i nadvlačenje konopca. Upravo u nadvlačenju konopca koceljevci su bili neprikosnoveni, a njihov rezultat još više dobija na značaju ako se doda da je ekipu činilo čak četiri devojčice i dva dečaka. Prisećajući se prve male olimpijade predškolaca koja je pre tri godine održana u Mionici i na kojoj je tim iz Koceljeve osvojio drugo mesto jer je upravo u ovoj igri izgubio iako je u svom sastavu imao najjače dečake, direktorka obdaništa Gordana Mijailović šaljivo dodaje da je baš zato ovogodišnju ekipu činila većina devojčica, što se pokazalo kao pun pogodak. Naime, nijedna grupa nije mogla da im parira jer su bile veoma odlučne, munjevito reagovale i na kraju pokazale svima kako se nadvlači konopac. One su postavile i najbolji rezultat jer su za samo 2-3 sekunde uspevale da nadvuku svoje rivale. Bile su ne samo snažnije već i mudrije. Među njima je bila i Vanja Zarić koja je skromno prenosila svoje utiske sa ovog takmičenja u kojem je uživala.
–Trebalo je mnogo snage da sve pobedimo, ali ja sam trenirala. Vežbali smo u vrtiću i mislim da su devojčice jače od dečaka - ističe članica tima. Budući đaci prvaci napominju da su nakon pobede dobili medalje i pehar i da im je bilo veoma lepo kada su rekli da su bili najbolji. Njihov uspeh nagradili su direktorka vrtića i vaspitačice koje su ih odvele na izlet u “Sunčanu reku” gde su uživali u prirodi, časteći se sladoledom. PU “Poletarac” i Koceljeva će sledeće godine, zahvaljujući ovogodišnjoj pobedi, imati priliku da budu domaćini četvrte male olimpijade predškolaca Mačvanskog i Kolubarskog okruga.

V. Bošković

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa