10. maj 2018.10. maj 2018.
SEDAM ZA TROFEJ
MATURANTSKI TURNIR U MALOM FUDBALU

SEDAM ZA TROFEJ

Drugi maturantski turnir u malom fudbalu, još jedan koji zajedno priređuju vaša i naša medijska kuća “Glas Podrinja” i “Mlekara Šabac”, biće održan 19. maja u sali Šabačke gimnazije. U odnosu na prethodnu godinu, nastupiće jedna manje srednja škola, a jedina maturantska reprezentacija koja neće nastupiti je Mačvanska srednja škola iz Bogatića.
Kao i proleće ranije, čitav turnir će biti priređen po kup sistemu. Zahvaljujući uspehu generacije 2017. predvođene profesorom Dejanom Milutinovićem koji, nažalost, više nije sa nama, prošlogodišnji šampion, Medicinska škola “Dr Andra Jovanović” biće slobodna u četvrtfinalu i automatski će nastupiti u polufinalu. Preostala tri para prve runde biće određena žrebom sutra u 12 sati u prostorijama lista. Pobednici prve i druge utakmice igraće međusobno u polufinalu, dok će “medicinari” za rivala imati boljeg iz trećeg četvrtfinala. Raspored i precizna satnica biće objavljeni na našem internet sajtu i fejsbuk stranici lista.
Najznačajnije promene propozicija su da će meč trajati dva puta po 15 minuta “prljave” igre, bez zaustavljanja vremena. U slučaju nerešenog rezultata odmah se pristupa izvođenju penala (sedmeraca). Penali će se naizmenično izvoditi u tri serije, a potom, ukoliko je neophodno, po jedan igrač iz oba tima naizmenično šutira do rešenja. Ekipu na drugom maturantskom turniru čini maksimalno 11 igrača, a na terenu će biti četiri plus jedan, uz mogućnost “letećih” izmena. Svaki tim ima pravo da načini pet prekršaja u poluvremenu. Šesti i svaki naredni je kazneni udarac za protivnika.
Samo jednom se može biti maturant reprezentativac, reprezentativci budite ponosni, a ostali dođite da ih podržite u jednoj od poslednjih zajedničkih srednjoškolskih aktivnosti.

D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa