17. maj 2018.17. maj 2018.
„Preki Šor“ obeležio slavu

Svetog Vasilija Ostroškog

Mesna zajednica „Preki Šor“ prošle subote je obeležila svoju slavu, praznik Svetog Vasilija Ostroškog.
Prema rečima Nemanje Ilića, predsednika Saveta MZ „Preki Šor“, ovaj saziv je dobro sarađivao sa Gradskom upravom i građanima.
-Na inicijativu građana ovog dela grada, preko Saveta mesne zajednice, u prethodne četiri godine dosta je urađeno. Rasterećen je saobraćaj u Masarikovoj ulici ukidanjem parkinga sa jedne strane i obeležena je biciklistička staza, urađeni su behaton trotoari u ulicama Alekse Šantića, Miloša Obilića i u Đukanovića sokaku, kao i betonski trotoar u Cerskoj ulici. Ulice Alekse Šantića, Takovska i Miloša Obilića su postale jednosmerne ulice sa obeleženim parking mestima. Veoma važno je i podsetiti da je rekonstruisan park pored Sokolskog doma kao i Koš klub, i rešen je problem trafo stanice na uglu Takovske i Braće Nedića, istakao je Nemanja Ilić.
Lomljenju slavskog kolača u prostorijama mesne zajednice prisustvovali su i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, Goran Stojićević, pomoćnik gradonačelnika za obrazovanje i Salko Karadarević, član Gradskog veća grada Šapca.
Gradonačelnik Zelenović je rekao da Mesna zajednica “Preki Šor” na ovogodišnjem neposrednom izjašnjavanju odlučuje o trošenju više od 10 miliona dinara.
-Veoma smo zadovoljni načinom na koji radi Savet Mesne zajednice, jer ga čine operativni ljudi, spremni da saslušaju građane i da im pomognu. Važno mi je da čujem šta će ova gradska mesna zajednica predložiti na referendumu, šta su njihove ideje i njihovi projekti. Pošto raspolažu sa više od 10 miliona dinara od povraćaja sredstava od poreza na imovinu, pozivam sve građane da se upišu u spiskove za izjašnjavanje i da predlažu projekte za koje smatraju da su najpotrebniji, rekao je gradonačelnik Zelenović.
On je istakao da se ove godine stanovnici svih 60 mesnih zajednica izjašnjavaju na referendumima, a da će im na raspolaganju biti blizu dva miliona evra.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa