17. maj 2018.17. maj 2018.
ČETIRI MESECA OD UBISTVA OLIVERA IVANOVIĆA

Razočarani i ogorčeni

Prošlo je četiri meseca od ubistva lidera Građanske inicijative Srbija, demokratija pravda Olivera Ivanovića u Severnoj Mitrovici, a u istrazi nema pomaka, izjavila je funkcionerka Inicijative Ksenija Božović.
- Razočarani smo i ogorčeni, iako smo od prvog dana tvrdili da ubica nikada neće biti nađen - rekla je Božovićeva agenciji Beta i izrazila nezadovoljstvo, jer se istraga sve više razvodnjava.
Božović je dodala da Specijalno tužilaštvo poziva svedoke koje je Osnovno tužilaštvo već ispitalo.
- Nemam šta da kažem, četiri meseca su prošla, a pomaka nema. U međuvremenu, samo se prebacuje lopta iz Beograda u Prištinu i obratno - rekla je ona.
Prema njenim rečima, Beograd apeluje da mu se pošalju satelitski snimci, Priština to stopira i ne izjašnjava se, a međunarodni predstavnici ćute.
Švajcarski ambasador u Prištini Jan Huber Lebet rekao je, kako prenose mediji na Kosovu, da je Oliver Ivanović bio „čovek koji je želeo da napravi promenu, izražavajući svoje mišljenje, a ipak nije mogao da bude instrumentalizovan“.
Božovićeva je kao jedini pomak navela peticiju GI SDP kako bi ulica ili trg u Severnoj Mitrovici dobio ime Olivera Ivanovića. Do sada je prikupljeno 1.500 potpisa, koje će podneti na sednici Skupštine grada, rekla je ona.
Oliver Ivanović ubijen je 16. januara ispred prostorija GI SDP sa šest metaka sa leđa iz automobila u pokretu.
GI SDP je saopštila da svima sve više postaje jasno da je ubistvo njihovog lidera Olivera Ivanovića političko ubistvo i da za njegovo rasvetljvanje ne postoji politička volja.
U saopštenju se navodi da je tužno i žalosno da se posle četiri meseca od ubistva Ivanovića postavljaju pitanja ko je naručilac i počinilac ubistva.
- Četiri meseca nema nikakvih informacija ni detalja o ubistvu, pozivaju se i saslušavaju članovi GI SDP i članovi porodice, dok od glavnog krivca za gnusni zločin ni traga - navodi se u saopštenju.
Dodaje se da se stvara utisak da se proces vraća na početak i da se razvodnjava sve s ciljem da se ubica nikada i ne pronađe.
- I dalje imamo optužbe vlasti iz Beograda i Prištine bez konkretnih dokaza i činjenica, a od predstavnika međunarodne zajednice na Kosovu imamo samo ambasadora Velike Britanije i ambasadora Švajcarske koji su se javno oglasili i izneli svoja viđenja stvari, dok je američka ambasada i dalje nema... - naveo je SDP.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa