24. maj 2018.24. maj 2018.
Krivina u ogledalu

Medicinar!

Desilo se ono što je negde visilo u vazduhu. Želja za osvajanjem Kupa Srbije posle prošlogodišnje prvenstvene krune, bila je mnogo jača od realnosti.
Pre svega, da se razumemo, Medicinar je u finalu na domaćem terenu izgubio od bolje, uigranije, utreniranije ekipe, To je što se tiče sportskog terena. Drugo je pitanje kako je ekipa iz Aranđelovca došla do toga da bude bolja na terenu. Ako je pošteno pobedila na terenu, krajnje je nepošteno došla do tog stanja na terenu. O tome smo i pisali, nedavno.
Tri igračice, mimo svakog rukometnog propisa u ovoj državi, Bekament iz Aranđelovca je oteo našim „Medicinarkama“. Bez ikakvog pravnog osnova, abritraža je presudila da mogu da napuste Šabac i da karijeru nastave u Aranđelovcu. Dinar im nije dugovan, sve obaveze izmirene, a onda je Rukometni savez omogućio ekipi pred raspad da se vrati u igru.
Nikakvi apeli, nikakvo pravo i žalbe nisu urodile plodom. U sred sezone, kada je Medicinar bio i u igri za novu titulu, sve se ovo izdešavalo.
Na stranu i to što je trener Saša Bošković zadao taj udarac u leđa svojoj ekipi koju je prethodne sezone doveo na tron. To se u sportu ne radi. Ne ide. Tog čuvenog Saju narod pamti i po onom nesportskom potezu kada je povukao rukometašicu Norveške u Beogradskoj areni i sprečio kontru Skandinavki. Pitao sam, sećam se, predsednika Medicinar – Da li je to ona budala? Predsednik me je blago šutnuo nogom ispod stola dok smo sedeli u jednom restoranu, jer je preko puta nas sedela ta budala sa kojom se pregovaralo o preuzimanju našeg kluba. Nekako smo se izvukli iz te neprijatne situacije. Čak smo se i javili jedan drugom na finalu koje je, kao i ja, gledao sa tribina pošto je zbog nekog drugog nepristojnog gesta na terenu suspendovan.
I naš grad je mogao malo da bude blagonakloniji prema Medicinaru. Titula nekog državnog prvaka odavno nije kročila u Šabac. Pogledajte koliko se novca izdvaja za neke druge sportove koji ne mogu da dođu borbe za titulu. Za Medicinar nije trebalo mnogo, a mogla je da se obezbedi još jedna uspešna sezona. O tome, nekom drugom prilikom.
I još nešto. Ana Radović se oprostila od aktivnog igranja rukometa. Moglo je pet Saja da vodi ekipu, ali bez Ane titule ne bi bilo. Na kraju, nije mogla ni ona, i povrede su učinile svoje Nije ni mogla. Osvojila je mnogo toga, dala je mnogo toga, nešto su joj i uzeli. Ako je pameti u svih nas, Medicinar će nastaviti da živi i da se bori. Hvala vam za onu titulu koju sada mnogi zaboravljaju.
Nenad Kulačin

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa