24. maj 2018.24. maj 2018.
Pozorišne igrarije

Festival mašte i kreativnosti

Tradicionalno 18. godina Predškolska ustanova “Naše dete” uz podršku grada Šapca u sradnji sa Šabačkim pozorištem organizuje “Pozorišne igrarije”. Dvesta četrdeset mališana nestrpljivo je očekivalo i vredno se pripremalo za trodnevnu manifestaciju. Pozorišne predstave, balet i druge zanimljive igrarije za publiku priredili su najmlađi Šapčani.
- Kako se generacije smenjuju, tako se naša manifestacija produžava i nastavljamo da je ralizujemo. Čuvamo tradiciju na taj način. Ove godine na manifestaciji učestvuje 240 dece iz gradskih vrtića i sa seoskih područja. U gostima imamo i drugare iz Zvornika iz Bosne i Hercegovine. Veliki broj interesantnih predstava, puno smeha i zabave. Ono što bih istakla je da smo veoma ponosni na Hor naše predškolske utanove. Zahvalila bih se svim vaspitačima i zaposlenima u našoj ustanovi, kao i roditeljima koji nas uvek podržavaju u našem radu - istakla je Sandra Mićić, direktorka Predškolske ustanove “Naše dete”.
Prve večeri manifestacije pored roditelja, vapitača, sugrađana, drugara iz Zvornika “Pzorišne igrarije” posetio je i predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić.
-Ovo je jedna od najlepših stvari koje možemo da vidimo. Meni je jako drago i uvek rado iščekujem dane kada se održavaju “Pozorišne igrarije”. Tada možemo da vidimo koliko su naša deca zaista talentovana i koliko zaposleni u Predškolskoj ustanovi “Naše dete” kvalitetno i predano rade sa našom decom. Vaspitači ne čuvaju samo našu decu, oni sa njima i vredno rade, a posebno na razvijanju njihove kreativnosti, a ovde mogu da pokažu svoju kreativnost. Predstave koje gledamo su pravo zadovoljstvo i svake godine ih sve odgledam. Drago mi je što igrarije traju tri dana i veliki broj, raznovrsnih predstava u kojima možemo da uživamo - istakao je predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić i dodaje da grad uvek rado pomaže Predškolsku ustanovu i da će to nastaviti da čini i u budućnosti.
Svoju kreativnost, maštovitost uz podršku vaspitača pokazali su najmlađi.
Mališani iz vrtića “Mladost”, “Bubamara” i “Snežana” spremno, odgovorno su prihvatili svoje uloge i otvorili su ovogodišnju
manifestaciju.
- Lepo sam napredovala i vežbala sam za predstavu. Naša predstava je “Svako vreme ima svoje teme”. Mi pričamo o kako je kada smo bili mladi i imali i glumim mamu, podelila je sa nama Andrea iz vrtića “Mladost”.
- Lepo mi je bilo kada sam sa drugarima pripremala predstavu u vrtiću i najviše mi se dopalo kada bih dobila aplauz i onda bi svi tražili da im dam autogram, odlučno je naglasila Milica iz vrtića “Mladost”.

M.Ž.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa