24. maj 2018.24. maj 2018.
Mačvanska sreća Atila Trlića
HIPODROM KONjIČKOG KLUBA
MAČVANIN U BOGATIĆU

Mačvanska sreća Atila Trlića

Nova radost u štali “Trlić”. Mačvanski šampion Emanuel. Uz pobedničke pehare i novčane nagrade sunce pozdravilo najbrže konje
Novi trkački dan na hipodromu Konjičkog kluba “Mačvanin”, u Bogatiću, prošle nedelje, održan je po sunčanom vremenu, pred više od 2.000 gledalaca. Nema sumnje da su konji velika radost Mačvana. Tako je bilo od pamtiveka, tako je i danas.
Ovog puta u trci dana “Carlsberg Srbija”(handikap jedan) za trogode i starije konje na stazi od 1.600 metara , ponovo je sreća ali pripremljenost snaga i veština, bila na strani predstavnika štale “Trlić”. Naime, njihov Atila Trlić sa Sakićem u sedlu, prvi je prošao kroz cilj i tako osvojio pobednički pehar i najveću novčanu nagradu.
Drugim mestom u ovoj trci dana, morao je da se zadovolji Alimpije, koga je jahao Krstić. Alimpije je u vlasništvu Tadića. Treći je stigao zobnatički Vektor u čijem sedlu je bio Nađ.
U prvoj trci ovog dana “DPS Klas Klenje-mlinska industrija Popović”, kategorije četiri za dvogodce na stazi od 1.000 metara pobedila je Nigerija sa Konkoljem, vlasništvo Ulardžića. Druga je bila Vicous Kibela sa Vujkovićem, vlasništvo Srđana i Milete Lukića, a treća Aginica koju je jahao Šašić, vlasništvo Milića Antonića.
Ni druga trka ovog dana “Bor Majur”, kategorije četiri za trogodce bez pobede na 1.400 metara nije protekla bez uzbuđenja. Pobedio je Nafplio sa Vujkovićem u sedlu, vlasništvo Konjičkog kluba “Tanasko”. Drugi je bio Alvin sa Nađom, a treći Uglješićev Autoritet, koga je jahao Lazarević.
Povodom treće trke ovog dana “Karavan DOO Bogatić, druge kategorije za četvorogode i starije konje na stazi od 1.400 metara, s pravom se može reći da su Mačvani, veliki zaljubljenici u konjičke trke dobili svog šampiona trkačkih staza. To je Emanuel, petogodi ždrebac Ane Ružić iz Dublja, koga je jahao Šašić i ostvario ubedljivu pobedu. Druga je bila Istra sa Krstićem u sedlu, vlasništvo Gospavića, a treći Džekrem sa Sakićem u sedlu, vlasništvo Radovanovića.
U petoj trci ovog dana “Mlin Đorđić”sulke na 1.600 metara pobedio je Kockar sa Ličaninom, vlasništvo Uglješića. Drugi je bio Marakeš, a treći Vinčester.

Lj.Đ.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa