24. maj 2018.24. maj 2018.
KAJAKAŠI ODLIČNI U SEGEDINU, SPREMNI ZA BEOGRAD

JOŠ BOLjI NA EVROPSKOM

Evropsko prvenstvo u Beogradu sve je bliže, a da optimizam svih nije slučajan pokazao je Svetski kup u Segedinu. Kajakaši “Zorke” noseći opremu Srbije učestvovali su u oba osvojena odličja Srbije. Zorić i Grujić očekuju još više od Evropskog u Beogradu
Navike se teško menjaju, ali neke niko ni ne želi da menja, nema razloga. Od kajakaša smo navikli na medalje, na svim takmičenjima, bilo da su rivali iz ostatka Srbije, Evrope, sveta. Svi se radujemo Evropskom seniorskom prvenstvu za kajakaše u našoj prestonici, no iako je sva pažnja usmerena ka ovom takmičenju, ni Svetski kup u Segedinu nije prošao bez titula za Srbiju i kajak. Najbolji dvojac sveta na 1.000 metara, olimpijski vicešampioni, naš Milenko Zorić i njegov kolega Marko Tomićević ponovo su slavili, ostavili sve iza sebe sve rivale, od kvalifikacija do finala, a na kraju su sa vrha postolja gledali na Špance i Čehe. Vreme u finalu 3:09,667. Zlato lepo izgleda, ali je i ono samo predigra u borbi za evropsko zlato.
- Svetski kup je bio jedan eksperiment za nas. Sve tri trke smo veslali isti dan, jako malo vremena za odmor, no sve tri smo izveslali dobro i još više verujemo da možemo do zlata u Beogradu. Uvek se može bolje, a imamo još tri nedelje da to bolje dosegnemo. Odmah posle ceremonije sve snage smo usmerili ka Evropskom – istakao je Zorić.
Usled izmena u planovima Svetske kajakšake federacije čuveni dvojac na 200 metara Nebojša Grujić (Šabac) i Marko Novaković je razdvojen. Ipak, čim je u program vraćena disciplina K2 200, iako sa manje zajedničkih treninga Nebojša i Marko su brzo vratili svoju formu, te su i medalje ponovo stigle. U Mađarskoj su samo Španci bili brži, te je 31:752 donelo srebro, no prilika za revanš je Beograd.
- Mislim da će nam Španci biti glavni oponenti i u Beogradu. Manje nego obično smo sedali Marko i ja u grupni čamac, no opet smo veslali dobro. Posebno raduje što smo popravili start koji nam je ranije zadavao probleme, a sada je izgledao perfektno. Treniramo i jedva čekamo početak Evropskog – naglašava Grujić.
Šabac i “Zorku” su u Segedinu predstavljali i Dejan Pajić u jednoj posadi četverca na 500 metara, odnosno Bojan Milinković i Mihailo Subotić u drugom četvercu iste discipline. Prva posada je peta u B finalu. Dragan Hančovski je nastupio u jednosedu na 1.000 metara i zastao u polufinalu osvojivši osmo mesto svoje grupe. U stručNom štabu reprezentacije bili su Uroš Pavlović i Milan Đenadić.
MINI KAJAK
U Beogradu je startovala Mini kajak i pionirska liga Srbije. Šapčani brane titule u obe kategorije, a odbrana je dobro počela. Minikajakaši su ekipno prvi posle prvog kola, u konkurenciji 23 ekipe. Pobedu im je donelo 255 bodova, četiri više od bezdanskog “Dunava”. Pioniri su ekipno drugi, u konurenciji 23 kluba, bolji je bio samo “Tarket”.
Istog dana održana je regata “Trofej Beograda” za kadete i juniore, šabačka “Zorka” odnela je vrednu pobedu u ekipnoj kategoriji ubedljivo ispred “Tarketa” i “Vojvodine”. Šabac je bogatiji za tri zlata (Lagundžić, Lagundžić-Miletić i Lagundžić-Miletić-Dovragović, Arsenović), tri srebra i dve bronze.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa