17. maj 2018.17. maj 2018.
Odlazak  praktičara
IN MEMORIAM

Odlazak praktičara

Ovih dana Savez izviđača opštine Šabac ostao je bez jednog svog veterana, sa preko trideset godina izviđačkog iskustva, nastavnika praktične nastave u Tehničkoj školi – Vladete Ilića Džombe.
Vest o iznenadnoj i preranoj smrti popularnog Džombe brzo se proširila do zadnjeg izviđača. Dokaz koliko su ga voleli izviđači, a najviše najmlađi, svedoči na sahrani velki broj prisutnih kolega, prijatelja, celo njegovo odeljenje iz Tehničke škole, na desetine venaca i svežeg cveća, a bilo je najviše izviđača.
Nastavničko iskustvo u praktičnoj nastavi Džomba je veoma vešto uklapao u sve izviđačke aktivnosti. Nijedna veća i složena izviđačka aktivnost nije prošla bez izviđačkog praktičara Džombe. On i supruga Smilja bili su uvek i svuda gde su bili izviđači.
Izviđači pamte i pamtiće Vladetu Ilića po njegovom vedrom duhu, čoveku od akcije i naročito po praktičnim aktivnostima, kojih u izviđačima ima dosta.
Njegov drug Pera Trajković, na ispraćaju pred nekoliko stotina prisutnih, uz suze, poruči mu: “Vlado, šabački izviđači će ti biti večno zahvalni za sve što si činio u organizaciji za njen uspeh, nikada te nećemo zaboraviti. Prerano si otišao iz naših redova i najviše iz svoje porodice, koju si najviše voleo. U našim redovima dugo će se osećati praznina bez tebe. Hvala ti za sve dane i noći koje si provodio sa nama na terenu pod šatorima, hvala ti u ime najmlađih za svaki savet i dobru reč. Bez obzira na tvoj večni odlazak – bićeš i ostaćeš deo naše organizacije.”
Večna ti slava i hvala.
Savez izviđača Opštine Šabac

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa