31. maj 2018.31. maj 2018.
Grad otvorenog srca
KONVENCIJA FEDERACIJE EVROPSKIH KARNEVALSKIH GRADOVA U ŠAPCU

Grad otvorenog srca

Članovi Federacije evropskih karnevalskih gradova odabrali su Šabac za svoju godišnju konvenciju koja je počela u subotu, a trajaće narednih sedam dana. Više od 130 članova Federacije iz 25 zemalja boravi u našem gradu.
U ime prijateljstva i uspešne saradnje gosti su u subotu u Velikom parku zasadili stabla, svaka od zemalja učesnica po jedno stablo.
Akciji se pridružio i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i istakao da su dobri pokazatelji za grad činjenice da su smeštajni kapaciteti popunjeni i da je u Šapcu puno turista.
-Jako je dobro što je Šabac postao mesto okupljana u ovo doba godine kad mi imamo šta da pokažemo. U gradu je puno turista, sva ležeća mesta u hotelima su zauzeta. To su dobri pokazatelji za naš grad. Ono što mi možemo da učinimo kao Šapčani to je da se naši gosti ovde osećaju prijatno, da pokažemo da smo grad otvorenog srca, puni prijateljstva, a dokaz su i ova stabla koja će ostati kao uspomena na sve goste koji su došli u grad, rekao je gradonačelnik Zelenović.
Nakon sadnje drveća u Velikom parku, članovi Federacije evropskih karnevalskih gradova krenuli su sa trupama u karnvalskoj povorci ka gradskom trgu gde je zvanično otvorena konvencija. Na trgu je nastupilo 18 karnevalskih grupa iz Šapca, Bele Crkve, Požarevca i Slovenije.
Raduško Janković, organizator Konvencije, kazao je da je u Šapcu trenutno 130 članova Federacije evropskih karnevalskih gradova, a da se u narednim danima očekuje još 20 učesnika.
Organizatori će im pokazati prirodne lepote okoline Šapca, upoznati ih sa istorijom ovog kraja, ali i okoline Beograda i Novog Sada.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa