31. mart 2011.31. mar 2011.
OPŠTINSKA SMOTRA RECITATORA: LjUBITELjI LEPE REČI

PESNIČE NARODA MOG

Prošle sedmice, od 14. do 18. marta, održano je Opštinsko takmičenje recitatora. Gosti finalne večeri bili su Dejan Aleksić, pisac za decu i Dalibor Bogdanović, profesor violončela, koji su muzičko-poetskim programom zabavili decu i sve prisutne u iščekivanju odluke žirija
Takmičenje recitatora „Pesniče naroda mog“ tradicionalno je i ove godine organizovao Kulturni centar, a ispunilo je kako očekivanja prisutnih tako i žirija koga su činili dr Ružica Jovanović, profesor književnosti Visoke strukovne škole za vaspitače u Šapcu, Dragana Jocić, profesor srpskog jezika i Deana Kostić, glumica Šabačkog pozorišta.
Tokom tri dana kvalifikacionog takmičenja iz sve tri grupe koje su obuhvatale učenike od prvog do četvrtog, od petog do osmog razreda osnovne škole i srednjoškolce, izabrano je deset finalista od četrdeset pet u mlađem uzrastu i po devet u prostale dve grupe, od kojih je srednji uzrast imao trideset osam prijavljenih takmičara, a srednjoškolski dvadeset četiri.
Finalno veče održalo se u petak kada je žiri odabrao po pet finalista iz svake grupe koji idu na okružno takmičenje recitatora. Mlađi uzrast, predstavljaće Petar Jovanović, Sofija Milutinović, Vukan Obadović, Danijela Savatić i Nataša Stevanović. Iz druge grupe plasirali su se Jelena Brkić, Aleksandar Kornaroš, Milica Marčić, Jelena Stupar, Katarina Tadić, dok su kod srednjoškolaca to uspeli Žarko Aćimović, Dušan Vragolić, Milena Panić, Marko Ribić, Natalija Stanojčić.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa