7. jun 2018.7. jun 2018.
STVARANjE NOVIH RADNIH MESTA
ODRŽANA SEDNICA LOKALNOG
SAVETA ZA ZAPOŠLjAVANjE

STVARANjE NOVIH RADNIH MESTA

Sednica Lokalnog saveta za zapošljavanje grada Šapca, kojoj su prisustvovali članovi Lokalnog saveta za zapošljavanje Bijeljine, održana je u ponedeljak u Gradskoj kući. Cilj posete je upoznavanje sa praksom šabačkog Saveta koji je prepoznat kao primer dobre prakse u regionu.
Suština svog našeg delovanja jeste sinergija u saradnji između obrazovnih institucija i predstavnika Lokalne zajednica, Zavoda za zapošljavanje i naravno predstavnika privrede. Treba da dođemo do saznanja koje su to potrebe za određenom kvalifikovanom radnom snagom i na koji način možemo uticati preko obrazovnih institucija da se ta radna snaga obrazuje. Krajnji cilj je smanjenje nezaposlenosti i dodatno zapošljavanje – istakao je Dejan Savić, načelnik Odeljenja za Privredu grada Bijeljina.
Da grad Šabac ima mnogo toga da ponudi, dobru saradnju sa Bijeljinom ali i želju da stvori što više radnih mesta mišljenja je predsednik Skupštine Šapca Nemanja Pajić.
- Izuzetno mi je drago što možemo da ugostimo naše goste iz Bijeljine. Napominjem da sa Bijeljinom imamo izuzetnu saradnju i ovo je jedno od polja delovanja. Drago mi je što smo ovde predstavljeni kao primer dobre prakse. Jako je dobro razmeniti iskustva. Naravno, vidite da se Bijeljina jako dobro razvila u prethodnom periodu i uvek imamo šta jedno drugima da kažemo po pitanju novih radnih mesta, zapošljavanja, dovođenja novih investitora, što i jeste naš prevashodni posao – istakao je Pajić i podsetio da ovo nije prva poseta ovog tipa.
- Videli smo da je i NALED bio zajedno sa nama bio domaćin devet gradova iz Republike Srpske i Federacije Bosne i Hercegovine, zajedno sa njihovim resornim Ministarstvom, gde smo takođe pričali o tome šta se to dobro radi u Šapcu. Tu smo da razmenjujemo iskustva i uradimo ono što je najbolje, a to su prvenstveno poboljšavanje Privrednog ambijenta u gradu Šapcu i stvaranja što više radnih mesta – podseća Pajić.

K.J.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa