7. jun 2018.7. jun 2018.
Potpisan ugovor o saradnji sa Novom Gradiškom
PREKOGRANIČNA SARADNjA

Potpisan ugovor o saradnji sa Novom Gradiškom

“Planiramo projekte energetske efikasnoti i edukacije vezane za privrednu delatnost koji će doprineti razvoju prekogranične saradnje i edukaciji ljudi, posebno onih starije životne dobi”
Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović potpisao je u utorak sa gradonačelnikom Nove Gradiške Vinkom Grgićem Sporazum o privrednoj saradnji.
Potpisivanju Sporazuma u Novoj Gradiškoj prisustvovao je i Nemanja Pajić, predsednik Skupštine grada Šapca.
Sporazum se temelji na projektu prekogranične saradnje koji je raspisala Evropska unija. Sporazumom će biti realizovana saradnja između novogradiškog Industrijskog parka i Industrijske zone Grada Šapca.
Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović kazao je da mu je zadovoljstvo i čast što je boravio u Novoj Gradiškoj i potpisao ugovor koji je važan za oba grada.
– Dosadašnja pozitivna iskustva i saradnja s Novogradiščanima daje nam osnove za uspostaljanje i razvijanje dalje privredne saradnje. Grad Šabac je u Srbiji lider u energetskoj efikasnosti, a do sada smo ostvarili nekoliko različitih projekata iz tog područja. Ali uvek rado učimo od suseda jer smo uvideli da u timu gradonačelnika Vinka Grgića imamo dobrog partnera, istakao je gradonačelnik Šapca.
Kako je rekao gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić, radi se o vrednom projektu.
– Planiramo projekte energetske efikasnoti i edukacije vezane za privrednu delatnost koji će doprineti razvoju prekogranične saradnje i edukaciji ljudi, posebno onih starije životne dobi. Na taj način će oni povećati svoju konkurentnost prilikom zapošljavanja, a sa druge strane energetska efokasnost će doprineti funkcionisanju Industrijskog parka, podvukao je gradonačelnik Nove Gradiške.
Ivana Trupina, zamenica gradonačelnika Nove Gradiške, rekla je da joj je drago što su uspostavili saradnju s Gradom Šapcem, jer je Gradska uprava grada Šapca do sada sarađivala na nekoliko projekata sa Brodsko posavskom županijom i bili su uspešni u realizaciji.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa