7. jun 2018.7. jun 2018.
OBELEŽEN SVETSKI DAN VODA

Eko druženje na Starom gradu

Povodom obeležavanja Svetskog dana zaštite životne sredine koji se svake godine obeležava 5. juna u svetu i kod nas, u subotu 2. juna u organizaciji Danijele Gavrić master analitičara za zaštitu životne sredine u saradnji sa JKP “Stari grad” Šabac i “Domis doo” Lučani deca šabačkih osnovnih škola kojima su se priključila i deca iz Osečine proveli su na Starom gradu. Cilj akcije bio je podizanje svesti o zaštiti i očuvanju životne sredine i prirodnih resursa, iskorišćavanju reciklažnog materijala i primarnoj selekciji otpada.
Gavrićeva je za sve osnovce sa kojima je u poslednjih meseci radila edukaciju kroz razne teme i Eko radionice, osmislila Eko-kugle za prečišćavanje vode. Deca su po prvi put videla kako izgledaju kugle koje se prave od zemlje, mekinja i pozitivnih mikroorganizama, istražzivajući znatiželjno su postavljali pitanja i bili veoma aktivni. Kasnije su svi zajedno pristupili bacanju u vodu Eko kugli.
Ovoj akciji su prisustvovala i deca ometena u razvoju iz Centra za socijalni rad sa svojim vodicima koji su se družili sa osnovcima, crtali na temu prirode i takmičili se za nagrade.
Za svu decu su bile obezbeđene majice slatkiši, sokovi, voće i naravno svi su dobili zahvalnice za učešće povodom obeležavannja ovog dana. Prvu nagradu dobio je Stefan iz Centra za socijani rad koji je nacrtao svojom rukom prirodu i pokazao da i oni mogu da učestvuju kao i ostala deca. Boravak u prirodi svima je doneo lepo druženje, zabavu uz oslikavanje po licu simbola kao i zabavni program koji su izvodili animatori.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa