7. jun 2018.7. jun 2018.
OPERSKO VEČE
MUZIČKA ŠKOLA “MIHAILO VUKDRAGOVIĆ” PROSLAVILA 70 GODINA POSTOJANjA

OPERSKO VEČE

U Muzeju šabačkih Jevreja, Muzička škola “Mihailo Vukdragović” u ponedeljak je proslavila 70 godina postojanja. Posetioci su imali priliku da prisustvuju izuzetnom koncertu klase mr prof. Mirjane Pantelić, uz klavirsku pratnju prof. Milice Zidarić.
Posle niza koncerata održanih u Muzičkoj školi, na manifestacijama u gradu i nastupa na brojnim takmičenjima, Opersko veče je kruna rada učenika profesorke Pantelić.
- Svi učenici su, osim jednog osnovca, srednjoškolci, koji su osvajali nagrade na Republičkom takmičenju i Festivalu muzičkih i baletskih škola Srbije, kaže profesorka Mirjana, koja je magistrirala na Fakultetu muzičkih umetnosti u Beogradu, a potom je usavršavala opersko pevanje u Veneciji.
Na repertoaru su bile solo pesme romantičara i domaćih autora, operske arije, dueti iz operete i opere i jedan odlomak iz mjuzikla “Fantom iz opere”.
Jedini osnovac, mladi Matija Arnautović, koji je pripremio jednog starog majstora, solo pesmu i kompoziciju Konstantina Babića, opravdao je ambicije vezane za opersku karijeru.

M.F.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa