7. jun 2018.7. jun 2018.
Pobeda za Kup izazivača
METALOPLASTIKA OKONČALA SEZONU

Pobeda za Kup izazivača

Dugo, više od tri decenije u hali “Zorka” nije slavljena titula u muškom rukometu. Znalo se da “Metaloplastika” neće slaviti ni ove sezone, ali je slavlje moglo, na istom mestu, da bude spremno za Nišlije. Ipak, “Železničar” je ispustio titulu u poslednjem kolu porazom u Šapcu, te je pehar ponovo podignut van Šapca, a šesti uzastopni put u Novom Sadu.
Bodovi su “plavima” doneli “Čelendž kup”. Trijumfom je okončana fantastična polusezona, potpuno suprotna od blede jeseni. Dva boda su obezbedila četvrto mesto. Ipak, pred novu sezonu biće promena u timu. Novi trener će imati pred sobom mlad, oformljen tim, ali bez nekoliko prvotimaca koji će u inostranstvo.
Oproštaj Milošev
U novu sezonu će “Metaloplastika” i bez kapitena. Miloš Mitrović je „okačio patike o klin“, oprostivši se pobedom od karijere posvećene “plavo-beloj” boji. Dres “Metaloplastike” više neće nositi na terenu, ali će dva slova MP stajati u njegovom srcu zauvek.
- Hvala svima, baš svima što su me “trpeli” sve ove godine. Rukomet je ljubav kojoj sam pružio mnogo i koja mi je mnogo uzvratila. Trebaće vremena da se priviknem na novi status “penzionera”. Ne znam šta me dalje čeka, ali zauvek ostajem uz svoj klub, spreman da pomognem u svako doba. Ostajem vatreni navijač i nadam se da ćemo se još radovati – istakao je kapiten Miloš Mitrović.
Osim jedne i po sezone provedene u “Kolubari”, Mitrović je čitavu karijeru posvetio “Metaloplastici” postavši rekorder u broju odigranih utakmica. Zabeležio je i više nastupa u mlađim reprezentativnim kategorijama.
Jordino doviđenja
Pobedom se od Šapca oprostio i trener Vladan Jordović. Ove godine je odveo tim do F4 Kupa, uveo u “Čelendž kup”, a sada karijeru nastavlja u Izraelu.
- Znate da je “Metaloplastika” meni više od obične ekipe. Taj klub i Šapčani su mi približili rukomet, doprineli mom napretku i zauvek ću pamtiti ovu sezonu, biće uvek na posebnom mestu u mom srcu. Više nisam trener, ali ostajem navijač “plavih” – rekao je na oproštaju Jordović.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa