14. jun 2018.14. jun 2018.
VEĆA BEZBEDNOST PRED LETNjU SEZONU
GRAD POLICIJI PREDAO OPREMU IZ PROJEKTA „JENTRAP“

VEĆA BEZBEDNOST PRED LETNjU SEZONU

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović u petak je načelniku Policijske uprave Šabac Zoranu Jevđeniću predao čamac, motor za čamac i prikolicu dobijene u projektu „JENTRAP“. Ovo je bio još jedan u nizu primera dobre saradnje Gradske uprave Šabac i Policijske uprave Šabac.
Čamac koji je stigao baš pred početak letnje sezone na Savi biće korišćen u preventivne, ali i u represivne svrhe.
-Ovaj čamac doprineće da, pored ostalih poslova koje uspešno obavljamo, damo još veći doprinos i da građani na reci Savi budu mnogo bezbedniji nego ranije. Imamo dovoljno obučenih policijskih službenika, sa sertifikatima, tako da neće biti nikakvih problema u funkcionisanju, patroliranju i korišćenju ovog plovila na reci. Apelujemo na sve kupače , kao i vlasnike čamaca da se pridržavaju svih propisa i daju svoj doprinos bezbednosti svih koji su na reci Savi, rekao je načelnik Jevđenić i zahvalio gradu na ovoj vrednoj donaciji.
Gradonačelnik Zelenović je istakao da su u Gradskoj upravi zadovoljni kada mogu da pomognu rad svake gradske službe, bez obzira da li je u nadležnosti grada ili republike.
-Dobro je kada sve najvažnije službe u gradu rade u punom kapacitetu i zato smo odlučili da opremu dobijenu u projektu „JENTRAP“ poklonimo PU Šabac, kako bismo imali sigurnost i bezbednost na vodi. Jako je važno da ovaj čamac bude u funkciji sigurnosti i bezbednosti građana i prevencije bilo koje vrste nedozvoljenih dela na vodi, rekao je gradonačenik i istakao da sa PU Šabac imaju zaista dobru saradnju.
Projekat prekogranične saradnje „JENTRAP“ imao je za cilj pripremu za vanredne situacije, posebno polave i ublažavanje štete nastale od njih. Partner grada Šapca na projektu bila je Brodsko-posavska županija. Finaniran je sredstvima iz IPA fondova Evrospke unije. Pored dobijanja vredne opreme, učesnici su prošli i obuku za postupanje u vanrednim situacijama. Učesnici na projektu sa ove strane granice bili su: Odeljenje za vanredne situacije Šabac, Dom zdravlja „Dr Draga Ljočić“, Zavod za javno zdravlje Šabac.
Na poslednjoj Skupštini grada Šapca, održanoj prošle srede, doneta je i odluka da grad ustupi prostor Uprave za agrarna plaćanja Policijskoj upravi, gde se planira preseljenje policije, koja se sada nalazi u objektu na Starom gradu.
-Nadam se da će oni posle toliko godina, najzad, dobiti pristojne uslove za rad. Takođe i mi ćemo moći da damo novo lice i nov sadržaj objektu na Savi, rekao je gradonačelnik.
Zadovoljstvo je izrazio i načelnik PU.
-Mnogo truda je uloženo i od strane Grada i od strane MUp da se iznađe adekvatno rešenje. Od ovoga će imati koristi ne samo pripadnici PU nego i svi građani, jer naš posao je da budemo u službi grašana, istakao je Jevđenić.

M.M.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa