14. jun 2018.14. jun 2018.
Krivina u ogledalu

Inkognito poseta ministra vojnog

Koliko je Šapčana znalo da u našem gradu postoji Pogon za preradu drveta, PVC i aluminijumske stolarije Vojnograđevinske ustanove "Beograd" u našem gradu?
U svojoj inkognito poseti Šapcu, ministar vojni Aleksandar Vulin posetio je upravo ovaj Pogon. Bez ijednog novinara sa lokala, a nije da nema podobnih ovde, protutnjao je kroz Šabac ostavljajući za sobom trag nekoga ko kao i da nije bio ovde. Važno da ga je njegova kamera snimila, kamera njegovog sajta vulin.rs i da ga je vaskoli narod Pinka i Hepija video u novom borbenom izdanju.
Ajde što nam je promakao on, kao pojava koja je posetila naš grad, jer je red da se barem novinari obaveste da isprate događaj, nego nam je promakla situacija da u Šapcu postoji Pogon za preradu drveta, PVC i aluminijumske stolarije Vojnograđevinske ustanove "Beograd". Pitali smo ljude iz te branše da li su čuli za ovaj Pogon, i niko ni reč. Svi se čude odakle tako nešto kod nas.
O Pogonu na internetu nema ni slova, sem Vulinovih izjava koje je dao u njegovom krugu o razvoju Vojske. Postoji Vojnograđevinska ustanova Beograd, sa sedištem u ulici Ratka Resanovića 1 u Beogradu, i čije je odgovorno lice Nenad Vujović. Toliko znamo o tome i ništa više. I ne treba da znamo, vojska je to, tajna, misterija.
Možda mi nismo u pravu, možda nismo obavešteni, ali čudno je da svi koje smo pitali ne znaju za ovaj Pogon.
Bogu hvala da postoji, jer tu rade neki ljudi, primaju neke plate, plaćaju se neki porezi i doprinosi.
Zahvaljujući Vulinu, eto, otkrismo još jedan vredan privredni subjekat u našem lepom Šapcu. Problem je što ga je Vulin učinio još tajnovitijim, sakrivenijim, nego što stvarno jeste.
Kakva je to potreba političara da budu okruženi samo onim novinarima koji će da prenesu ono što oni naume da kažu, bez ijednog jedinog pitanja. Zar niste svesni da ćete, kada završite mandate, ostati sami, a da će ti isti glavoklimci odmah da nađu neko drugo uhlebljenje kod nekog aktuelnijeg gazde. Ništa niste naučili iz prošlosti. Kada si toliko hrabar da pretiš susedima, Americi, NATO... stisni petlju i preznoj se malo zbog pitanja o bogatoj tetki iz Kanade.
Ali, nemate vi petlju gospodo.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa