14. jun 2018.14. jun 2018.
Manjak smeŠtajnih kapaciteta
RAD SA DECOM PREDŠKOLSKOG UZRASTA U OPŠTINI BOGATIĆ

Manjak smeŠtajnih kapaciteta

Predškolska ustanova “Slava Ković” u Bogatiću, prošle godine je obeležila 45 godina postojanja i rada. Ima ukupno dva vrtića u kojima je smešteno oko 220 dece.
- Centralna zgrada je spratna i veoma lepa. Ovde je rad organizovan u pet grupa celodnevnog boravka i tri jaslene grupe. Sobe su prenatrpane, a dolaznost dece velika. Nema sumnje da je Bogatiću potreban još jedan vrtić, budući da beležimo dosta zainteresovanih roditelja koji ne mogu ovde da upišu svoju decu. Primera radi ove godine imali smo konkurs za prijem dece (2016. i 2017. godište), a na isti su se prijavljivala i deca starijeg uzrasta (2015.-2014. godište), što konkursom nije bilo predviđeno, kaže Janko Milovanović vd direktora ove Predškolske ustanove, magistar metodičke matematike i diplomirani vaspitač sa 38 godina radnog iskustva, provedenih u Predškolskoj ustanovi “Naše dete” u Šapcu. Pre dolaska u Bogatić Milovanović je bio rukovodilac radne jedinice na Letnjikovcu.
U vrtiću kod MUP je odeljenje poludnevnog boravka dece. Ovde imaju dve ovakve grupe i tri pripremnog predškolskog uzrasta. Ukupno stotinak dece. Ovome treba dodati da u svakom selu opštine Bogatić postoje odeljenja dece koja se pripremaju za prvi razred osnovne škole.
- Obeležili smo Dan ustanove, a na sceni Doma kulture u Bogatiću prodefilovalo je oko 200 dece, koja će na jesen poći u prvi razred osnovne škole, kaže vd direktora Milovanović.
Program je bio aktuelan i dopadljiv i ne čude dugi aplauzi mališanima i njihovim vaspitačicama iz svih ovdašnjih sela, koji su izveli program u prepunoj sali bioskopa u Bogatiću.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa