14. jun 2018.14. jun 2018.
NESVAKIDAŠNjE PREDSTAVLjANjE KNjIGE “FIRST TAKE” U KOCELjEVI

Iz prvog puta i jednog poteza

Književno veče, održano prošle subote u bašti “Pekarca” u Koceljevi, bilo je neobično, neuobičajeno i zanimljivo po mnogo čemu, ne samo po mestu održavanja i načinu promovisanja pisane reči. Autor Radovan Puletić je na harizmatičan i duhovit način vodio čitaoce kroz svoje priče, sabrane u delu “First take”, koje se mogu podeliti u tri celine: fudbal, kafana i šetnja.
–Književne večeri su obično predstavljanje knjige kroz razgovor onog ko ju je napisao sa onim ko je domaćin. Onda tu postoje neki čitači i publika koja sluša. Tu nema interakcije. Ovo što ja radim sa mojim prijateljima je nešto što je iskombinovano sa stend apom i onda te moje priče predstavljamo onako životno, kroz događaje koji su te priče isprovocirali, koji su me motivisali da te priče napravim. To je uvek sastavljeno od istinitih događaja. Možda malo pojačamo negde, negde malo smanjimo ako je malo vulgarno, ali uvek je istina motiv i pričamo iz te vizure gledajući svet kroz našu pukotinu. Imam informaciju da je ovakav način predstavljanja knjiga jedinstven u Srbiji. Ja sam to sa svojim drugarima uradio da se zezamo, da nam bude lepo i onda sam čuo da to ne radi niko- rekao je Puletić i dodao da su zaljubljenici u pisanu reč u Senti, na Ubu, Lajkovcu, Valjevu imali priliku da prisustvuju ovakvoj, nesvakidašnjoj promociji.
U ulozi moderatora, sa izuzetnim darom za pripovedanje, autor je maestralno, duže od sat vremena, sa svojim prijateljima držao pažnju prisutnih u bašti “Pekarca”. Slušajući priče koje su čitali Aleksandar Tadić, Vladimir Tadić i Dragan Maksimović, a zvucima gitare program upotpunili Đorđe Lučić i Dragan Maksimović, publika je uživala. Neke od njih, poput priče “Ona“ koja opisuje odnos ćerke i oca, su izazivale najtananije emocije među prisutnima, te ne čudi što je kanula i po koja suza.
Ovo je treća zbirka priča nastalih iz pera pisca, kolumniste i blogera Radovana Puletića. Prethodne dve, “Brat” i “Krvni neprijatelj”, su takođe eseji i priče. Prema rečima autora, verovatno će doći vreme i za pisanje romana, ali za sada priprema novu knjigu za koju već ima pola materijala.

V. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa