Инфо

Берза

  • aero 800 ⚫ 0,00%
  • cero 1.000 ⚫ 0,00%
  • dnos 1.705 ⚫ 0,00%
  • impl 3.125 ▼ -4,05%
  • ineu 31.151 ▼ -0,12%
  • kmbn 2.850 ▲ 0,78%
  • niis 749 ▲ 0,54%
  • prgs 32 ▲ 6,67%
(14. јун 2018.)
ПРЕДСТАВНИЦИ ГРАДСКЕ УПРАВЕ ПОСЕТИЛИ РУМСКУ

ШЉУНЧЕЊЕ ПУТЕВА У РУМСКОЈ

ШЉУНЧЕЊЕ ПУТЕВА У РУМСКОЈ
Протекле седмице градоначелник Шапца Небојша Зеленовић посетио је са својим сарадницима Румску, где је у току шљунчење путева које је један од изгласаних пројеката на референдуму. Новац од пореза на имовину којим располажу мештани у Горњој Румској је 605.781,68 динара, а у Доњој Румској 639.727,68 динара. Од 622 пунолетна лица, у списак је уписано 418 особа.
Горан Миливојевић председник Месне заједнице Горња Румска истакао је овом приликом значај уређења путева.
- Шљунчење путева је најважније првенствено због деце која иду у школу и старих људи. Постоји још пројеката чију реализацију очекујемо. Имамо проблем са струјом, и волели би смо да уредимо центар села али то зависи све од финансијских могућности – истакао је Миливојевић.
Пројекат је предлог Љиљане Лукић, Градског повереника, која је испред групе грађана изјавила да је шљунчење најважније за ово подручје.
-Приликом пописа, ово се наметнуло као једно од приоритетних проблема у нашем селу, посебно у Доњој Румској, зато што имамо два насеља у којима није урађен пут. Људи су били ометени да изршавају свакодневне обавезе. Кад најмања киша падне нису могли аутом да дођу до своје куће. Желимо да помогнемо целом селу и да не живимо једни поред других већ једни са другима – изјавила је Љиљана Лукић.
Градончелник Шапца Небојша Зеленовић подсетио је да је ово чист пример народне воље на делу.
- Народ је платио порез, онда је предложио, па одлучио. Сад се то управо ради. Људи треба да виде за шта плаћају порез. Сви треба да знамо шта је права народна воља и шта су стварне потребе људи. Ускоро ће сви Шапчани у граду моћи да кажу шта је за њих најважнија ствар у њиховој месној заједници и да о томе одлуче. Позивам их да се уписују у списак за гласање, а то могу да ураде сваког дана у Градској управи – навео је Зеленовић.

К.Ј.

Најновији број

18. април 2019.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa