Berza

 • aero 830 ▼ -1,19%
 • coka 9.707 ▼ -2,93%
 • dinnpb 4.000 ▲ 7,93%
 • dnos 2.400 ▲ 4,35%
 • enhl 683 ▼ -2,43%
 • hmbg 750 ▲ 12,61%
 • impl 3.350 ▲ 4,33%
 • kmbn 3.241 ▲ 1,28%
 • kmbnpb 1.350 ⚫ 0,00%
 • niis 685 ▲ 0,29%
 • puue 156 ▼ -3,11%
 • rmbg 29 ▲ 16,00%
 • stup 5.904 ▼ -0,05%
(14. jun 2018.)
PREDSTAVNICI GRADSKE UPRAVE U POSETI VARNI

Zajedno do bolje budućnosti

Zajedno do bolje budućnosti
Varna je jedna od 24 mesne zajednice u kojima se neposredno odlučivalo prošlog decembra. Izglasano je sedam predloga, a sa prvim prolećnim danima počela je njihova realizacija.
U ponedeljak su u Varni počeli radovi na postavljanju novog trotoara od centra do škole, što je jedan od izglasanih projekata, a vrednost radova je 300 hiljada dinara.
Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović posetio je Varnu i razgovarao sa okupljenim meštanima o neposrednom izjašnjavanju koje će ove godine biti realizovano u svim mesnim zajednicama, seoskim, gradskim i prigradskim.
-Meštani Varne su svoj glas dali za sedam predloga, od koji je šest kompletno urađeno. Sve ono što su građani u 24 mesne zajednice izglasali na referendumima sada se radi ili je već završeno. U Varni će ove godine da se odlučuje o 2,5 milona dinara. Istakao bih da meštani Varne duguju još 5,5 miliona dinara od poreza na imovinu. Možemo samo da pretpostavimo koliko dobrih stvari bi moglo da se uradi u ovom mestu, kada bi na računu imali svih tih osam miliona dinara, rekao je gradonačelnik i pozvao sve građane da se uključe u ovogodišnje referendume u svih 60 mesnih zajednica.
Milan Petrović, meštanin Varne i jedan od predlagača projekata koji se se u decembru našli na glasačkom listiću na prvom neposrednom izjašnjavanju, rekao je da su svi ponosni kada se nešto konkretno radi u selu. Rekao je da se nada da će se meštani ove godine još aktivnije uključiti u odlučivanje i predlagati više ideja za uređenje sela. Napomenuo je da su prioriteti širenje vodovodne mreže i asfaltiranje ulica u selu.
Ivan Marković, stanovnik Varne, kazao je da svi radovi na unapređenju sela doprinose da mladi ostanu u Varni.
-Kada ljudi vide da se radi, da se ideje realizuju, onda su voljni i da se uključe. Ne treba gledati ko je koja politička opcija, već treba da zajedno radimo na poboljšanju uslova za život naše dece i da svi podržimo one projekte koji su najbolji, podvukao je Marković.
Jelena Topalović Petrović, pomoćnica gradonačelnika Šapca, istakla je da su izglasni projekti u Varni već pri kraju realizacije, pa se uveliko priprema novo neposredno izjašnjavanje u ovoj mesnoj zajednici.
-Glasanje će najverovatnije biti krajem leta ili početkom jeseni, pa zato pozivamo sve meštane Varne koji se do sada nisu upisali, da se upišu u mesnoj kancelariji ili prostrorijama Gradske uprave i da sami odluče kako da se potroši novac od povraćaja sredstava od poreza na imovinu mesnoj zajednici, dodala je Jelena Topalović Petrović.
Pored izgradnje nove staze u centru sela, na prvom neposrednom izjašnjavanju odlučeno je da uradi ulična rasveta u nekoliko ulica, rekonstruiše niskonaponska mreža, ulože sredstva u kulturno-umetničko društvo i razvoj sporta, pošljunče nekategorisani putevi, da se novac opredeli za uređenje groblja i da se popravi protivgradna kućica.

Najnoviji broj

22. avgust 2019.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa