14. jun 2018.14. jun 2018.
Nove tehnologije u obrazovanju 2018
Biljana Drobnjak odrŽala predavanje na meĐunarodnoj konferenciji

Nove tehnologije u obrazovanju 2018

Međunarodnu konferenciju i sajam „Nove tehnologije u obrazovanju“ British Council, je organizovao po peti put sa ciljem unapređenja kvaliteta obrazovanja u ovom delu sveta kroz upotrebu informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT). Događaj se održao u Beledžpocentru i prostorijama hotela „Holiday Inn“ u Beogradu, 8. i 9. juna 2018.
Cilj ovog događaja je razvoj nastavnog i nenastavnog osoblja u predškolskim ustanovama, školama, univerzitetima i drugim organizacijama koji se bave obrazovanjem u bilo kom obliku kako bi se podstakli kretivnost i inovacije, osavremenili proces učenja i na što bolji način iskoristili mogućnosti koje nove tehnologije pružaju. Svake godine posetioci događaja „Nove tehnologije u obrazovanju" su u mogućnosti da čuju i upoznaju stručnjake, inovatore, entuzijaste i partnere iz regiona, ali i celog sveta.
Predavanja su održana na srpskom i engleskom jeziku, a program Konferencije je realizovan paralelno u više sala tokom dva dana. Na ovom događaju je pored kvalitetnog konferencijskog programa održan i raznovrstan sajamski program sa velikim brojem izlagača iz regiona i šire.
Pored eminentnh svetskih predavača, predavanje je održala i Biljana Drobnjak, master pedagog.
Učešće na ovoj Konferenciji je uzela sa predavanjem o učenju i neuspehu učenika u nastavi kao i najvažnijim uzrocima neuspeha učenika. Predavanje Naučimo kako da učimo, dobilo je sjajne kritike, a profesoka Drobnjak nekoliko poziva za saradnju i za predavanja u zemlji i inostranstvu.
- Ovo predavanje i učešće na međunarodnoj Konferenciji za mene je veoma značajno, pre svega zbog međunarodne razmene iskustava iz prakse koji se mogu primenjivati i u našoj sredini. Biti deo ovakvog Tima, svakom mora da imponuje i bila bih neskromna ako bih rekla da mi nije važno. Upoznala sam kolege iz zemlje i regiona i drugih zemalja, dobila sam ponude za saradnju na različitim projektima.
Divno je videti šta sve kolege rade i koliko možemo sami da utičemo na realizaciju nastave. Potrudiću se da nekoliko novih savremenih metoda uvrstim u svoja predavanja za učenike Šabačke gimnazije, kao i da saznanja iz drugih oblasti i materijale sa Konferencije prenesem kolegama sa kojima radim, rekla je Biljana Drobnjak.
Biljana Drobnjak, radi u Šabačkoj gimnaziji u Šapcu, kao stručni saradnik i profesor. Osnovne i poslediplomske studije završila je na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Pored specijalizacije na Fakultetu Političkih nauka u Beogradu, Biljana se stalno stručno usavršava u zemlji i inostranstvu, a autor i realizator je brojnih seminara.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa