14. jun 2018.14. jun 2018.
ŠEZDESET GODINA MATURE
GODIŠNjICE

ŠEZDESET GODINA MATURE

Generacija maturanata Šabačke gimnazije 1958. g. tradicionalno obeležava petogodišnje jubileje od položene Velike mature 1958. godine. Prva svečana proslava održana je na desetogodišnjicu završetka svog gimnazijskog školovanja. Nakon toga, veoma svečani i dobro posećeni petogodišnji sastanci su održavani redovno prve subote u mesecu junu. Radost viđenja i zajedničkog provoda školskih drugova uz muziku i veselje, igru i priču od večeri do svitanja sledećeg dana uticali da se sastanci počnu održavati svake godine u istom terminu.
U istom ritmu smo dočekali i proslavili i pedesetu godišnjicu zašavši pritom u ozbiljnu starost. Tada se prešlo na održavanje svečanosti za vreme ručka.
Prošla je još jedna decenija, te je došla i šezdesetogodišnjica koja je održana u subotu, 2. juna ove godine u restoranu “Manjež” na šabačkom “Hipodromu”. Sastanku generacije prisustvovalo je 24 bivših učenika (pripadnika generacije 1954-58.) uz nekoliko dragih gostiju. Muzičku podršku obavili su muzičari “Akustik benda” iz Šapca.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa