Инфо

Берза

 • aero 799 ▼ -0,13%
 • cero 1.000 ⚫ 0,00%
 • dnos 1.705 ⚫ 0,00%
 • impl 3.125 ▼ -4,05%
 • ineu 31.242 ▲ 0,17%
 • kmbn 2.798 ▼ -1,06%
 • kmbnpb 1.165 ⚫ 0,00%
 • kopb 5.100 ▲ 2,00%
 • mtlc 2.011 ▼ -1,85%
 • niis 747 ▲ 0,27%
 • prgs 38 ▲ 26,67%
 • puns 436 ⚫ 0,00%
 • sjpt 180 ⚫ 0,00%
 • vdav 4.100 ⚫ 0,00%
 • vzen 175 ⚫ 0,00%
(14. јун 2018.)
Традиционална манифестација

Јевремови дани у Јевремовој Школи

Јевремови дани у Јевремовој Школи
Јевремови дани су манифестација која се већ традиционално одржава у Основној школи „Јеврем Обреновић“.
Ове године Јевремови дани започели су уз представу „Бајка из парка“ која је одржана у Културном центру 12. маја, а коју су припремили малишани из продуженог боравка.
Актив наставника биологије и хемије одржао је предавање о пластичним полимерима (пластичним масама) поводом Дана планете, а реализована је и изложба накита од полимера. Том приликом су ученици и наставници показали шта се све може постићи рециклажом пластичне амбалаже. Ликовно - литерарна активност под називом „Јеврем Обреновић у слици и речи ученика 3. разреда“ одржана је 24. априла на платоу школе. Тада су малишани инспирисани Јевремом Обреновићем излагали своје радове. У здравом телу здрав је и дух, каже мудра пословица, а са тим се слаже и актив наставника физичког васпитања који је организовао турнир у одбојци, стоном тенису и фудбалу за ученике наше школе.
У оквиру Јевремових дана одржано је предавање из географије „Шабачка посавина“, док је господару Јеврему био посвећен и квиз знања у коме су ученици четвртог разреда показали колико познају овог нашег великана.
У петак 18. маја, у сали Шабачког позоришта, уприличена је и ове године представа на страним језицима који се уче у школи, на еглеском, италијанском и немачком. Представу су отвориле две ученице певајући уз гитару химну школе за коју су текст и мелодију написали управо ђаци ове школе. Представе су припремане у оквиру секција на које су се ученици добровољно пријавили у жељи за већом слободом и игром у учењу. Осим глумом допринели су и у осмишљавању костима, фризура, сценографије као и делова сценарија
У петак, 18. маја, у Дому културе у Мишару је, такође, одржана представа „Пролећно весеље“ коју су припремиле учитељице, а извели ученици Основне школе „Јеврем Обреновић“ уз њихову помоћ и велику подршку публике.
Плесом на платоу испред школе под називом „Четири годишња доба“ настављено је обележавање Јевремових дана. Ову веселу и шармантну активност реализовали су учитељи и ученици другог разреда. Да физика није само предмет у школи већ и део свакодневног живота показала је интерактивна радионица у просторијама кабинета за физику. Сврха ове активности је да се физика приближи ученицима на примерима из свакидашњице. Фолклорна секција школе извела је Сплет игара (три народна кола) и скеч Моба. Циљ је био да се поред игре покаже и усмено народно стваралаштво успаванке и загонетке.
Како једно обично кијање у позоришту може да се претвори у трагедију показали су нам ученици драмске секције. Они су на Књижевној вечери 29. маја извели драматизацију Чеховљеве новеле „Чиновникова смрт“. Адаптација је зачињена хумором и музичко - балетским елементима.
У оквиру Јевремових дана ученици су кренули и у потрагу за изгубљеним благом. Том приликом су решавали загонетке, дружили се, забављали, показали тимски дух, а они најбољи су стигли и до блага.
Као и сваке године тако и ове године Јевремови дани су се завршили централном представом у Шабачком позоришту 6. јуна. Приредба је започела песмом „ Цео свет је наш“којом су Ирина Бродић и Јана Пауновић представљале Србију на Дечјој песми Евровизије. У наставку програма представљени су успешни и талентовани ученици који су освојили бројне награде из разних предмета и који су поздрављени од стране публике громогласним аплаузом. Аплауз су заслужили и њихови наставници и учитељи који су их припремали, водили и бодрили кроз процес такмичења.
Публици се обратила директорка школе Светлана Смиљанић која је истакла да школа постоји и успешно ради 66 година, а школа у Ориду чак 86 година. О квалитету рада школе говоре успех и резултати наших ученика који стасавају у ваљане, честите и образоване људе.
Како изгледа када у једну малу сеоску средину деветнаестог века дође школски надзорник видели смо у централној представи „Чекајући школског надзорника“, која је адаптација комада Косте Трифковића. Иза представе стоје велики рад и посвећеност уметности ученика и наставнице Зорице Лазић, а помоћ је пристигла и од наставнице музичког, наставница ликовног и наставница матерњег језика.
Актив наставника ликовне културе и актив наставника историје организовао је 12. јуна изложбу ученичких радова и историјско-музичко вече поводом стогодишњице од завршетка Првог светског рата у сали Културног центра под називом „Јунаци Великог рата“.
Овом манифестацијом завршено је још једно интересантно, едукативно и креативно обележавање Јевремових дана.

Најновији број

25. април 2019.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa